Bademcik taşı çoğalır mı?

İçindekiler:

  1. Bademcik taşı çoğalır mı?
  2. Bademcik taşı nelere yol açar?
  3. Bademcik taşı batma yapar mı?
  4. Bademcik taşı nerede olur?

Bademcik taşı çoğalır mı?

Bademcik taşları genellikle kötü ağız hijyeni veya kronik bademcik iltihabı nedeniyle oluşur ve bulaşıcı değildir. Çok sayıda yarık, tünel ve çukur bulunan küçük top benzeri yapılar hayal edin. Bakteri ve döküntü biriktiğinde, çatlaklarda bademcik taşları oluşturur. Bu taşlar büyüyebilir ve zamanla çoğalabilir.

Bademcik taşı nelere yol açar?

Kronik bademcik enfeksiyonlarında, en sık tonsil kriptaları denilen çukurcuklarda peynirimsi iltihaplar birikebilir ve bunlar yutma esnasında veya dil bacağı ile basılarak dışarı atılırlar. Ancak bazı minerallerin bu iltihapların üzerine çökmesi ile bademcik (tonsil) taşı adını verdiğimiz hastalık ortaya çıkar.

Bademcik taşı batma yapar mı?

Bademcik taşları ve magmanın sebep olduğu en önemli problem ağız kokusu (Halitozis) dur. Bademcik taşları ağızda kötü kokunun yanı sıra boğazda batma hissi ve ağrıya neden olabilir. Gri, sarı, beyaz renkli bir görünüme sahiptirler.

Bademcik taşı nerede olur?

Bademcik taşı, bademcik keselerinde görülen sarı ya da beyaz renkli, kötü kokuya neden olan partiküllere denir. Oluşma nedenleri farklıdır, bu nedenle de iltihapla karıştırılmaması gerekir. Bademciklerde Crypts adında çukurlar bulunur. Burundan akan mukus bu çukurlarda birikir.