Icra dosyası nereden sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Icra dosyası nereden sorgulanır?
  2. Icra dosyası takibi nasıl yapılır?
  3. Icradaki borç nasıl ödenir?
  4. Borcu ödenen icra dosyası nasıl kapanır?
  5. Borç ödendikten sonra icra ne zaman kalkar?
  6. E-haciz kredi çekmeye engel mi?

Icra dosyası nereden sorgulanır?

e-Devlet Kapısı
  1. Adalet Bakanlığı
  2. İcra Dosyası Sorgulama.

Icra dosyası takibi nasıl yapılır?

İlk olarak e-devlet https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden giriş sağlamanız gerekiyor. Ardından Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri başlığından Adalet Bakanlığı listesinde yer alan icra dosyası sorgulama tıklayarak hakkınızda bulunan icraları görüntüleyebilirsiniz.

Icradaki borç nasıl ödenir?

27.05.2016 tarihinden itibaren Adalet Bakanlığı'nca icra dosyalarının kredi kartlarıyla tek çekim veya taksitli şekilde ödenebilmesi imkanı getirilmiştir. Borçlu, vatandas.uyap.gov.tr üzerinden e-imzası veya e-devlet şifresi ile giriş yaparak, gerekli işlem adımlarını takip edip borcunu ödeyebilir.

Borcu ödenen icra dosyası nasıl kapanır?

İcra dosyasının kapanması için alacaklının avukatı ile görüşerek çözüme ulaştırılması sağlanabilir. Borcun tamamen ödenmesi durumunda alacaklı olan kişinin avukatı ya da alacaklının kendisi borcun haricen tahsil edildiğine dair dilekçe yazabilir ve dosyanın kapatılması için talebini icra müdürlüklerine verebilir.

Borç ödendikten sonra icra ne zaman kalkar?

Borcunuz ödendikten sonra 2-3 iş günü içinde hesaplarınızdaki e-haciz kaldırılır. Bunun dışında şu adımları uygulayarak hacizi durdurabilirsiniz: Borçlu, tebliğ edilen borcu 7 gün içinde ödeyerek haciz işleminin başlamasını engelleyebilir. Amme borçlusu vergi davası açma yoluyla ödeme emrine karşı çıkabilir.

E-haciz kredi çekmeye engel mi?

İcralık olan borcun herhangi bir bankadan olmaması gerekir. Başka kurum ve kişilere olan borcundan dolayı icralıksa kredi kullanabilir Ancak, kişi eğer icra borcunu ödemek için kredi çekiyorsa: Çektiği krediyi ödeyebileceğini ispatlamalıdır.