Tendon kısalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Tendon kısalığı nedir?
  2. Aşil tendonu nasıl anlaşılır?
  3. Aşil tendiniti nedir belirtileri?
  4. Aşil tendonu ağrısı nerede hissedilir?
  5. Tendon tedavi edilmezse ne olur?
  6. Aşil tendiniti ne kadar sürede iyileşir?
  7. Asil tendonu agrisi nasil gecer?

Tendon kısalığı nedir?

Aşil tendonu kısalığı (kısa aşil sendromu) çocuklarda seyrek olarak rastlanan bir durumdur. Aşil tendonunun kısa olduğu durumlarda çocuk yürüme esnasında topuk kısmını yere tam olarak basamaz ve ayağının ön kısmını basarak (parmak ucunda) yürür.

Aşil tendonu nasıl anlaşılır?

Aşil Tendonu Yaralanmalarının Belirtileri Nelerdir? Aşil tendonu kopmalarında baldır bölgesinde ağrı, bilekte ağrı ve şişkinlik, bileği bükmede güçlük ve yürümede zorluk, aşil tendonu zarar gören ayağın üzerinde duramama gibi belirtiler görülür. Çok nadiren de olsa aşil tendonu yaralanmaları belirti vermeyebilir.

Aşil tendiniti nedir belirtileri?

Aşil tendinitinin yaygın semptomları aşağıdaki gibidir. Aşil tendonu kopması boyunca sabah kalktığınızda ağrı. Tendonun kalınlaşması. Topuğunuzun arkasında iltihaplanma.

Aşil tendonu ağrısı nerede hissedilir?

Aşil tendonu ağrısı, aşilin topuk kemiğine yapışma yerinde ve de daha yukarı kesiminde olmak üzere başlıca iki yerde görülür. Profesyonel spocularda özellikle basketbolcularda kemiğe yapışma yerinde olan ağrı daha sık görülür. Bu ağrının neye bağlı olduğunun çok iyi ayırt edilmesi gerekir.

Tendon tedavi edilmezse ne olur?

Hastalar uygun tedavi edilmezse özellikle kemiğe yapışma yerine olan problemlerde bir süre sonra aşil tendonu kopmasına neden olabilmektedir. Bu durumda cerrahi tedavi kaçınılmaz olur. Özellikle kemiğe yapışma yerinde olan kopmaların tedavisi diğer kısımdaki kopmalara göre daha zordur.

Aşil tendiniti ne kadar sürede iyileşir?

Bir operasyon ile tedavisi yapılabilir. Tedaviden sonra, hastaya uzun bacak alçısı uygulanabilir. İyileşme süreci genelde yavaştır, 6-10 hafta kadar sürebilir. AŞİL TENDİNİTİ RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR?: Koşu yada egzersizlerden önce hafif ısınma hareketleri ile aşil tendonu iyice ısınmalı ve esnemelidir.

Asil tendonu agrisi nasil gecer?

Aşil Tendiniti Tedavisi Nasıldır?
  1. Nazik germe egzersizleri: Aşil ve hamstringler, 3-4 kez/gün.
  2. Genellikle ağrı 2 haftada geçer ve sonrasında günlük aktivitelere dönüş sağlanarak;
  3. İzometrik/izotonik güçlendirme.
  4. Yük aktarımı
  5. Denge/propriyosepsiyon eğitimi.
  6. Su içi egzersizler ve yüzme uygulanır.