Horlama ameliyatı nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Horlama ameliyatı nasıl yapılıyor?
  2. Burun Bandı horlamaya iyi gelir mi?
  3. Uyku apnesi ameliyat ile geçer mi?
  4. Burun Bandı nedir ne işe yarar?
  5. Uyku apnesi sorunu nasıl çözülür?
  6. Horlamamak için ne yapmam gerekir?

Horlama ameliyatı nasıl yapılıyor?

UPPP (uvulo-palato-faringo-plasti) ameliyatı: En sık yapılan horlama ameliyatlarından biridir. Genel anestezi altında gerçekleştirilen UPPP ameliyatında; küçük dil (uvula) küçültülür, yumuşak damağın bir kısmı çıkarılır ve bademcikler alınır. Bu ameliyat aynı zamanda lazer yardımlı da uygulanabilmektedir.

Burun Bandı horlamaya iyi gelir mi?

Ayrıca horlamayı gidermeye yardımcı olur. Etkili, ilaç içermeyen, kolay kullanılabilen OtriNatura'dan Breathe Right Burun Bantları, horlamayı azaltır, soğuk algınlığı ve alerjilere bağlı burun tıkanıklığını hafifletir.

Uyku apnesi ameliyat ile geçer mi?

Dil kökü ve gırtlak bölgesindeki yumuşak dokuların gevşek ve büyük olması sebebi ile açığa çıkan uyku apnesi problemi; günümüzde cerrahi yöntemler ile tedavi edilebilmektedir.

Burun Bandı nedir ne işe yarar?

Horlama bandı, burunun çalışmasına mekanik bir destek sağlamaktadır. Burun kanatlarının üzerine yapıştırılan bu ürün, burun kanatlarını dışarı doğru çekerek, burun deliklerinin daha fazla açılmasını ve daha fazla nefes alınmasını sağlar.

Uyku apnesi sorunu nasıl çözülür?

Uyku apnesi tedavisi, hastalığın seviyesine bağlı olarak yaşam tarzı değişikliği, cerrahi tedavi ve pozitif hava basıncı olarak sınıflandırılır. İlk tedavi aşırı kilolardan kurtulmaktır. Sigara ve alkol tüketiminden kaçınılmalıdır. Şiddetli üst solunum yolu darlığı cerrahi tedavi gerektirebilir.

Horlamamak için ne yapmam gerekir?

Horlamadan Kurtulmak İçin 7 Adım…
  1. Uyku pozisyonunuzu değiştirin. ...
  2. Kilonuzu koruyun. ...
  3. Alkolden uzak durun. ...
  4. Uyku düzeninizi oluşturun. ...
  5. Burnunuzu açık tutun. ...
  6. Yastığınızı değiştirin. ...
  7. Bol su tüketin.