Sağlıklı maden suyu nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Sağlıklı maden suyu nasıl olmalı?
  2. Maden suyu sodyum kaç olmalı?
  3. Sodyum miktarı kaç olmalı?
  4. Maden suyu sodyum oranı neden önemli?
  5. Maden suyu sodyum zararlı mı?
  6. Hangi maden suyunda sodyum az?
  7. Maden suyu neden zararlı?

Sağlıklı maden suyu nasıl olmalı?

Doktorunuza danışarak toplam sodyum/mineral değeri ve sertliği çok düşük/düşük doğal mineralli suları tercih etmeniz ve ikinci bir öneriye kadar tüketim miktarlarını minimal düzeyde tutmanız en sağlıklısı olacaktır.

Maden suyu sodyum kaç olmalı?

Tuz tüketiminin endüstriyel ülkelerde fazla olduğu düşünülerek, maden suyunda sodyum miktarında 20mg/lt altı düşük, 200mg/lt üstü yüksek olarak açıklanıyor. Kalsiyum ve magnezyum oranları markalara göre değişiyor ama kalsiyum 150mg/lt, magnezyum da 50mg/lt altına düşmezse iyi gibi…

Sodyum miktarı kaç olmalı?

Kandaki normal sodyum aralığı 135-145 mEq/L'dir. SODYUM YÜKSEKLİĞİ NE ANLAMA GELİR? Bir litre kanda 145 milimol'den daha fazla olan seviye sodyum yüksekliği (hipernatremi) olarak tanımlanır. Vücudun kaybettiği suyun vücuda giren sudan daha fazla olduğu anlamına gelir.

Maden suyu sodyum oranı neden önemli?

Bazı maden sularının içerdiği sodyum miktarı yüksek olabilir. Sodyum yemek tuzunda bulunan maddedir. Fazla sodyum alımı tansiyon ve böbrek sorunlarına yol açar. Bu nedenle tansiyon ve böbrek hastalarının maden suyu içme konusunu mutlaka bir doktora danışmaları gerekir.

Maden suyu sodyum zararlı mı?

Aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için kemik erimesi sorunu için risk faktörü oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir.

Hangi maden suyunda sodyum az?

Bu özelliği nedeniyle diyetisyenler tarafından marka farkındalığının yüksek olduğuna işaret eden Tokgöz, “Mayıs 2019'da gerçekleştirilen araştırmaya göre, diyetisyenler danışanlarına en çok, düşük sodyum oranına sahip Akmina Maden Suyu'nu öneriyor.

Maden suyu neden zararlı?

Aşırı tüketimde vücuda zarar verebildiği bilinmektedir. Sodayla karıştırılan maden suyu, içerisinde karbondioksit gazı olan bir içecektir. Bu yüzden aşırı tüketimi bazı sorunlara yol açabilmektedir. Günlük maden suyu tüketiminde 10 litreye çıkarsanız, bu durumda su zehirlenmesi denilen durum ortaya çıkabilmektedir.