Suşehri kac köyü var?

İçindekiler:

  1. Suşehri kac köyü var?
  2. Suşehri Eskiden hangi ile bağlıydı?
  3. Suşehri adı nereden gelir?
  4. Sivas Suşehri Kürt mü?
  5. Suşehri Karadeniz'de mi?
  6. Sivas Suşehri kaç saat sürüyor?
  7. Suşehri nde Alevi var mı?
  8. Imranlı nereye bağlı?
  9. Sivas Su Şehri arası kac km?

Suşehri kac köyü var?

Suşehri İlçesi, idari olarak Sivas iline bağlıdır. 71 köy muhtarlığı ve 42 mezra ile toplam 113 yerleşim birimi bulunmaktadır. Sivas il merkezine 131 km uzaklıktadır.

Suşehri Eskiden hangi ile bağlıydı?

1865 Yılında yeniden yapılan vilayet düzenlemesinde Şebinkarahisar sancağı Trabzon'dan alınarak Amasya ve Tokat ile birlikte Sivas vilayetine bağlanmıştır. Bu düzenleme ile Suşar (Gölova) ve Akşar Subaşılıkları kaldırılmış ve Endres köyüne ilçe teşkilatı kurularak SUŞEHRİ adı verilmiştir.

Suşehri adı nereden gelir?

İlçenin eski yerleşim yeri şimdiki merkezin 2 km. doğusunda çayırbaşı mevkiinde bulunuyordu. Bulahi (veya Bulalliye) adını taşıyan bu yerleşim yeri depremler sonucunda yıkılınca ilçe Andıryas adını alarak şimdiki bulunduğu merkezde gelişmeye başlamıştır.1906 yılında da suların bolluğu nedeniyle Suşehri adını almıştır.

Sivas Suşehri Kürt mü?

Suşehri ilçesi Sünni Türk nüfusu ağırlıklı bir ilçedir. İlçedeki Alevi nüfusu genel olarak Türkmendir. Ancak birkaç tane köyde Koçgiri Aşiretine bağlı Kürt Alevileri de yaşamaktadır. Suşehri'nde Mübadele ile gelen Balkan Türkleri de yaşamaktadır.

Suşehri Karadeniz'de mi?

Suşehri, Türkiye'nin kuzeydoğu bölümünde, 38.04 doğu boylamı ile 40.08 Kuzey enleminin kesiştiği yerde bulunmaktadır. Özel konumu bakımından ise Karadeniz bölgesinin iç kısmında yer almaktadır. Alanı 985 km2'dir. ... Coğrafi konumu bakımından Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinin pek çok özelliklerini yansıtır.

Sivas Suşehri kaç saat sürüyor?

Sivas - Suşehri arası otobüs yolculuğu ortalama 2sa sürmektedir.

Suşehri nde Alevi var mı?

İlçede Sünni ve Alevi Kürt köyleri de mevcuttur. Ancak nüfusları çok azdır. Türk nüfusunu yerli olan Sünni ve Alevi Türkmenler, Terekeme Türkleri ve Avşarlar oluşturmaktadır.

Imranlı nereye bağlı?

İmranlı, Sivas ilinin en doğusunda bulunan ilçesidir. İl merkezine 104 km uzaklıktadır. İlçenin yüzölçümü 1.229 km2 ve denizden yüksekliği 1.650 metredir. İmranlı, doğusunda Erzincan iline bağlı Refahiye ilçesiyle, güneyinde Divriği, batısında Zara ve kuzeyinde ise Suşehri ve Akıncılar ilçeleriyle komsudur.

Sivas Su Şehri arası kac km?

Sivas Suşehri Sivas Merkez arası mesafe, Sivas Suşehri Sivas Merkez yol haritası, Sivas Suşehri Sivas Merkez kaç saat kaç km. Sivas Suşehri Sivas Merkez arası mesafe : 129 kilometre. Sivas Suşehri Sivas Merkez arası süre : 2 saat 16 dakika.