SGK kaydı nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. SGK kaydı nasıl sorgulanır?
  2. SGK kaydı yoktur belgesi nereden alınır?
  3. Sosyal güvenlik kaydı ne demek?
  4. E devletten çalışmadığına dair belgesi nasıl alınır?
  5. Sosyal Güvenlik Kayıt belgesi izin yerine geçer mi?
  6. Sosyal Güvenlik Kayıt belgesi sokağa çıkma yasağında geçerli mi?

SGK kaydı nasıl sorgulanır?

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) çatısı altında toplanan 4A, 4B, 4C sigorta kollarına ilişkin tüm kayıt ve sigortalılık bilgilerini SGK hizmet dökümü belgesinden öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulamanızı e-Devlet kapısı portalından kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

SGK kaydı yoktur belgesi nereden alınır?

1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak. SSK (4A), Emekli Sandığı (4C), Bağkur(4B) kurumlarının kayıt sorgulamalarının tek tek çıktısı alınmak zorunda değil.

Sosyal güvenlik kaydı ne demek?

Sosyal Güvenlik Numarası sorgulaması yani tescil kaydı tespiti ise kurum üzerinden hizmet alan kişilerin sigorta numarasını öğrenmek için gerçekleştirdiği işlemdir. Bu numaranın bilinmesi oldukça önemlidir. Sigortalılık halleri ile ilgili tüm işlemlerde sorulan ve gerekli olan bu numara online işlemler için de şarttır.

E devletten çalışmadığına dair belgesi nasıl alınır?

(https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu? barkodlu=BelgeOlustur) sorgu ekranından kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Daha sonra kimliğinizi doğrulamak için TC kimlik numaranızı ve şifrenizi giriniz. Bu şekilde E-Devlet sistemine giriş yaparak belgeyi alabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kayıt belgesi izin yerine geçer mi?

Kişilerin e-devlet ekranı üzerinden temin edebilecekleri bu belge kişinin çalıştığı kuruma dair detaylara yer verdiğinden çalışma izin belgesi yerine kullanılabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kayıt belgesi sokağa çıkma yasağında geçerli mi?

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla Çalışanlar, çalışma belgeleri ile işyerlerine gidebilecek. ... SGK çalışma izin belgesi çıktı olarak da alınabilecek.