Japon balığı ne kadar zamanda yumurtlar?

İçindekiler:

  1. Japon balığı ne kadar zamanda yumurtlar?
  2. Japon hamile olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Balık hamile olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Akvaryumdaki balığın karnı neden şişer?
  5. Japon balığı neden suyun dibinde durur?

Japon balığı ne kadar zamanda yumurtlar?

Japon balıklarının üremeye 1 yaşında başlar. En verimli ve en fazla doğurma dönemleri ise 3. yaşlarıdır. Erkek Japon balığı üremeye hazır olunca solungaç kapaklarında ve yan taraflarında beyaz beneğe bezer noktacıklar belirir.

Japon hamile olduğu nasıl anlaşılır?

Japon balıklarının bazılarının karınlarındaki aşırı şişkinlik hamile olduklarına işarettir. Bu hamile Japon balıklarında anüs kısmı içeri doğru çökük olur. Üreme sezonlarında ise erkek Japon balıklarının kafaları ile vücutlarının birleştiği yerde kabarcıklar oluşur.

Balık hamile olduğu nasıl anlaşılır?

Hamile balık akvaryumun altına doğru iner, otların arasına siner. Karnı biraz şişmeye başlar kilo almış gibi yanlardan şişer. Hamile balık yumurtlamaya ya da doğurmaya hazır olduğu zaman arkasından tüpçük çıkarır. Dışarıdan baktığınızda bunu hemen görebilirsiniz.

Akvaryumdaki balığın karnı neden şişer?

Balığınızın herhangi bir sebepten dolayı bağışıklık sistemi güçsüzleştiğinde bakteri harekete geçer ve balığa içten saldırır. Eğer su değerleriniz olması gerektiği gibiyse ve akvaryumunuzda başka bir sorun yoksa, balığınızın şişmesinin tek nedeni yanlış beslenmedir.

Japon balığı neden suyun dibinde durur?

Japon balıklarınızın tankınızın dibine oturmasının bir nedeni stresli olmalarıdır. Japon balığınız stresli olduğunda, daha az maruz kaldıkları tankın dibinde kendilerini daha güvende hissedebilirler.