Nörovizyon tedavisi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Nörovizyon tedavisi nasıl olur?
  2. NeuroVision tedavisi nedir?
  3. Göz tembelliği olan lens kullanabilir mi?
  4. Göz tembelliği için neler yapılabilir?
  5. Göz tembelliği lazere engel mi?
  6. Göz tembelliği nedir belirtileri nelerdir?

Nörovizyon tedavisi nasıl olur?

Tedavi yaklaşık 40 seanstan oluşmakta ve her seans yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir. Hastanede göz doktoru tarafından uygulanan ilk seanstan sonra tedavinin geri kalan kısmını kişi, kendisine verilen bilgisayar programı sayesinde, evde veya uygun ortam yaratılabilirse iş yerinde uygulayabilir.

NeuroVision tedavisi nedir?

RevitalVision by NeuroVision™, 9- 55 yaş arası yetişkin ambliyopi (göz tembelliği) tedavisinde, bilgisayar ve kişiye özel program kullanılarak yapılan çalışmalar ile görmeyi direkt beyine öğreterek, görme keskinliği ve kontrast keskinliği artışı sağlayan bir teknolojidir.

Göz tembelliği olan lens kullanabilir mi?

Gözlük ya da Kontakt Lens Kullanımı Göz tembelliği tedavisinde en sık başvurulan yöntem gözlük ya da lens kullanımıdır. Özellikle görme bozukluklarından kaynaklanan göz tembelliğinde gözlük kullanımı iyi sonuç verir.

Göz tembelliği için neler yapılabilir?

Göz tembelliğinin cerrahi bir tedavisi yoktur. Buna neden olan şaşılık veya göz kapak düşüklüğü ise, öncelikle bu durumlar cerrahi ile tedavi edilir. Gözlük ihtiyacı göz tembelliğine neden ise hastanın gözlük tedavisi başlanır.

Göz tembelliği lazere engel mi?

- Hayır. Göz tembelliği olan göz, ameliyat öncesi gözlük ve lensle ne kadar iyi görüyorsa, ameliyat sonrası onlar olmadan ancak o kadar görebilecek. Yani lazer ameliyatı, kişiyi gözlük ve lensden kurtarıyor ancak tembelliği tedavi etmiyor.

Göz tembelliği nedir belirtileri nelerdir?

Göz tembelliği belirtileri nelerdir? Göz tembelliği belirtilerin başında gözlükle yada başka tedavilerle düzletilemeyen görme kaybı gelir. Tembel göz az görür. Ayrıca gözde kayma ve şaşılık, gözlerde titreme (nistagmus) de göz tembelliği belirtileridir.