Sümele manastırı nasıl bir yer?

İçindekiler:

  1. Sümele manastırı nasıl bir yer?
  2. Uzungöl ve Sümela manastırı nerededir?
  3. Sümela Manastırı ne demek?
  4. Sümela Manastırı şu an açık mı?
  5. Sümela Manastırı tarihi bir yer mi?
  6. Sümela Manastırı hikayesi nedir?
  7. Sümela ne demektır?

Sümele manastırı nasıl bir yer?

Sümela Manastırı (Meryem Ana) Manastırı Nerededir? Trabzon'un Maçka İlçesi'nin Altındere Köyü sınırları içinde, Altındere vadisine hakim Karadağ'ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sümela Manastırı, halk arasında "Meryem Ana" adı ile anılır.

Uzungöl ve Sümela manastırı nerededir?

Trabzon'da turistik gezilecek yer dendiğinde ilk akla gelen yer Maçka'da Sümela Manastırı, Çaykara'da Uzungöl ve yaylalarıdır.

Sümela Manastırı ne demek?

Meryem Ana adına kurulan manastırın "Sümela" adını "siyah" anlamına gelen "melas" sözcüğünden aldığı söylenmektedir. Bu ismin manastırın kurulduğu koyu renkli Karadağlar' dan geldiği düşünülmekte ise de Sümela kelimesi buradaki Meryem tasvirinin siyah rengine bağlanabilmektedir.

Sümela Manastırı şu an açık mı?

MS 386 Sümela Manastırı/Açılış tarihi

Sümela Manastırı tarihi bir yer mi?

Tarih boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Trabzon, tarihî eser açısından oldukça zengin bir şehirdir. Öyle ki kentte 983 adet kültür varlığı ve 25 adet arkeolojik sit alanı bulunmaktadır. Bu tarihî eserler arasından şüphesiz en dikkat çekeni, Trabzon'un simgesi haline gelmiş Sümela Manastırı'dır.

Sümela Manastırı hikayesi nedir?

İnanışa göre burayı Atina'lı Barnabas ile Sophronios adlı iki rahip yapmıştır. Bu iki rahip rüyalarında Hz. isa ve Hz.Meryem'i görmüş ve gördükleri yer Sümela'nın bulunduğu yerdir. Birbirinden habersiz olarak yola çıkan bu iki rahip birbirlerine gördüğü rüyayı anlatınca beraber manastırın temelini atmışlardır.

Sümela ne demektır?

SÜMELA NE DEMEK? Meryem Ana adına kurulan manastırın "Sümela" adını "siyah" anlamına gelen "melas" sözcüğünden aldığı söylenmektedir. Bu ismin manastırın kurulduğu koyu renkli Karadağlar' dan geldiği düşünülmekte ise de Sümela kelimesi buradaki Meryem tasvirinin siyah rengine bağlanabilmektedir.