Lakabı nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Lakabı nasıl yazılır?
  2. Lakap kelimesi ne demektir?
  3. Zeynep Teyze nasıl yazılır?
  4. Lakab nasıl yazılır TDK?
  5. Lakap nedir örnek?
  6. Müstear ne demek?
  7. Ayse Teyze nasil yazilir?
  8. Leyla ile Mecnun nasil yazilir?

Lakabı nasıl yazılır?

Akrabalık adı olup lakap veya unvan olarak kullanılan kelimeler büyük harfle başlar: Baba Gündüz, Dayı Kemal, Hala Sultan, Nene Hatun; Gül Baba, Susuz Dede, Telli Baba vb.

Lakap kelimesi ne demektir?

1. Bir kimse veya âileye herhangi bir münâsebetle asıl adından başka sonradan takılan ad, takma ad: “Tiryâki Hasan Paşa.” “Mercimek Ahmed.” “Patrona Halil.” İstanbul'da da lakabı böyle imiş (Yusuf Z. Ortaç).

Zeynep Teyze nasıl yazılır?

Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, kelime gerçek bir akrabayı ifade etmese de küçük harfle yazılmalıdır.

Lakab nasıl yazılır TDK?

Lakap nasıl yazılır? lakap, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, l harfi ile başlar, p harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'l', 'a', 'k', 'a', 'p', şeklindedir.

Lakap nedir örnek?

Lakaplar bir kimsenin fiziksel bir özelliğine atfen verilmiş olabileceği (Uzun Hasan, Topal Osman) gibi yaptıkları işlere atfen de verilmiş olabilir (Büyük İskender, Fatih Sultan Mehmet). Lakaplar olumlu veya olumsuz anlamlar içerebilir. Lakap sözcüğü Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Müstear ne demek?

1. Geçici olarak alınmış, ödünç (şey), âriyet: Müsteârın tâyini lâzımdır (Cevdet Paşa). 2. Geçici olarak gerçeğinin yerine konulan, gelip geçici, eğreti (şey), sahte: Hakîkat ehline hûban değil libâs-ı riyâ / Yakıştırırsa dahi müsteârdır gûyâ (Koca Râgıb Paşa).

Ayse Teyze nasil yazilir?

TDK ise bu konuda iki ayrı kural koyuyor: 1) Lakap ve unvan durumunda olan akrabalık adları büyük harfle yazılır: Nene Hatun, Gül Baba... 2) Bunlar dışındaki akrabalık adları küçük harfle yazılır: Tülay abla, Ayşe teyzemin...

Leyla ile Mecnun nasil yazilir?

Leyla ile Mecnun yazımında Leyla ve Mecnun sözcükleri büyük harfle başlar. Çünkü her ikisi de özel addır. Ancak bunlar bağlayan ile bağlacı küçük harfle başlatılır. …