Aöf iktisat bölümü var mı?

İçindekiler:

  1. Aöf iktisat bölümü var mı?
  2. AÖF iktisat kaç kredi?
  3. İktisat biliminin kapsama alanı nedir?
  4. İktisat fakültesi kaç yıl?
  5. Iktisadi idari bilimler mezunları ne iş yapar?
  6. Iktisadi ve idari bilimler ne dir?

Aöf iktisat bölümü var mı?

1993 yılında 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile günün eğitim gereksinimlerine göre kurulan İktisat Fakültesi, Açıköğretim Sistemi ile eğitim vermektedir.

AÖF iktisat kaç kredi?

İktisat Lisans Programında 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

İktisat biliminin kapsama alanı nedir?

İktisat bilimi kaynakların kıt olması nedeniyle insanların yaptıkları tercihler ve bu tercihler nedeniyle aralarındaki ilişkiyi inceleyen bir bilimdir. ... Bu süreçte izlenecek politikalar, işsizlik, enflasyon, üretim düzeyi gibi kavramlar iktisadın inceleme alanına girer.

İktisat fakültesi kaç yıl?

İktisat 4 yıllık bir lisans programıdır fakat hazırlık okumaya bağlı olarak öğrenim süresi 5 yıla çıkabilmektedir. Biz Tercihini Yap ekibi olarak sınava giren her adayın kendisi için doğru bölümü seçmesini arzuluyoruz ve bu yüzden de bu bölüm tanıtımlarını hazırlıyoruz.

Iktisadi idari bilimler mezunları ne iş yapar?

İİBF veya SBF bölümlerinde okuyan bir öğrenci için girilebilecek kariyer meslekler şunlardır: Kaymakamlık, İdari Hakimlik, Sayıştay Denetçiliği, Merkez Bankası Uzmanlığı, Bakanlık veya Bakanlığa bağlı, ilgili veya ilişkili kuruluşlarda Müfettişlik, Uzmanlık ve Denetmenlik.

Iktisadi ve idari bilimler ne dir?

İktisadi ve idari bilimler fakültesi (İİBF) toplumun yönetici ve vasıflı personel ihtiyacını karşılayacak şahıslar yetiştiren fakültedir. Türkiye'nin hemen her üniversitesinde bulunmaktadır. Bazı üniversitelerde ise yalnızca siyasal bilgiler fakültesi, işletme fakültesi veya iktisat fakültesi bulunmaktadır.