Vitir namazında tekbir nasıl getirilir?

İçindekiler:

  1. Vitir namazında tekbir nasıl getirilir?
  2. Ara tekbir ne demek?
  3. Vitir namazında tekbir alınmazsa ne olur?
  4. Vitir namazında eller yana salınır mı?
  5. Vitir namazında kunût duasını bilmeyen ne okur?
  6. Vitir namazını kılarken nasıl niyet edilir?
  7. Kunût duası bilmeyen ne yapmalı?
  8. Vitir namazında tekbir almanın hükmü nedir?
  9. Vitir namazının 3 rekatında tekbir alınıp okunan dua nedir?

Vitir namazında tekbir nasıl getirilir?

Tekbir getirilir: İki elin avucu açık olarak baş parmakların kulak yumuşağına değeceği şekilde eller kaldırılır ve "Allah'u Ekber" denir. – Sübhaneke okunur. – Fatiha okunur: – Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur.

Ara tekbir ne demek?

Bir Müslüman namaza başlarken, ellerini başının iki yanına kaldırarak Allahu ekber diye söylenen tekbir getirir. Buna iftitah tekbiri denilmektedir.

Vitir namazında tekbir alınmazsa ne olur?

Bir kimse kunut yapmayı unutur ve rükûdan sonra hatırlarsa, ondan kunut düşmüş olur. Bunun yerine namazın sonunda sehiv secdesi yaparak namazını tamamlar.

Vitir namazında eller yana salınır mı?

Vitir namazı kılmak Hanefi mezhebine göre vacip olan ibadetlerdendir. ... Vitir vacip namazının üçüncü rekâtında Fatiha'dan sonra okunan surenin ardından ise eller havaya kaldırılıp tekbir verildikten sonra tekrar bağlanır.

Vitir namazında kunût duasını bilmeyen ne okur?

Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir (İbn Kudâme, el-Muğnî, II, 591-594). Vitir namazında Kunut dualarını bilmeyen ne okur? Kunut duasını bilmiyorsa kişi, Kur'an-ı Kerim'den dua okuyabilir. Rebbena-Rabbenağfirli ya da Allahümmağfirli (Ya Rabbi beni affeyle), sübhanallah diyebilir.

Vitir namazını kılarken nasıl niyet edilir?

Vitir namazı için nasıl niyet edilir? Niyet ettim Allah rızası için bugünkü üç rekatlık vacip vitir namazımı kılmaya şeklinde niyet edilebilir.

Kunût duası bilmeyen ne yapmalı?

Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir. Şâfiî ve Mâlikîlere göre ise, sabah namazının ikinci rekâtında, rükûdan sonra kunût yapılır.

Vitir namazında tekbir almanın hükmü nedir?

Vitir namazında 3. rekatte kunût tekbiri almak vaciptir. İftitah, kunût ve zâid tekbirleri alırken elleri kaldırmak sünnettir.

Vitir namazının 3 rekatında tekbir alınıp okunan dua nedir?

Hanefîlere göre, vitir namazının üçüncü rekâtında kunût yapmak vaciptir. Kunûtta tekbir alınır ve kunut duaları olarak bilinen "Allahümme innâ neste'înuke" ve "Allahümme iyyâke na'büdü" duaları okunur (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, III, 245; Tahâvî, Şerhu me'âni'l-âsâr, I, 249; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 442).