Çok aşırı kaka kokusu neden olur?

İçindekiler:

  1. Çok aşırı kaka kokusu neden olur?
  2. Yağlı dışkılama nasıl olur?
  3. Normal bir dışkının rengi nasıl olmalıdır?
  4. Taşlaşmış gaita nedir?

Çok aşırı kaka kokusu neden olur?

Kakanın kokması elbette normaldir çünkü mideniz zararlı bakterilerden ve toksinlerden arınıyor. Beslenme düzeniniz bu durumda çok etkilidir. Daha fazla sebze tüketimi, kötü kokunun hafiflemesini sağlar. Et, süt ürünleri, sarımsak ve lahana gibi sülfür bakımından zengin olan bazı sebzeler kötü kokuyu arttırır.

Yağlı dışkılama nasıl olur?

Sarı: Dışkı sarı veya yağlı gözüküyorsa bu durum dışkının çok fazla yağ içerdiğini gösterir. Ayrıca emilim sorunlarının veya enzim veya safra üretmenin zorluğunun sonucu olabilir. Çoğu insan zaman zaman dışkı renginde farklılıklar yaşamaktadır. Genellikle, bu tüketilen gıdalardan ya da basit nedenlerden kaynaklanır.

Normal bir dışkının rengi nasıl olmalıdır?

Sağlıklı veya ideal bir dışkı (gaita, kaka) kahverengi renkte, 10 ile 20 cm uzunluğunda ve fazla ıkınma gerektirmeden yada huzursuzluk yaratmadan çıkmalıdır. Dışkı (gaita) klozetin içindeki suya yavaşça düşmeli ve suya değdiğinde yavaşça dibe çökmelidir. Dışkının beraberinde az bir miktarda gaz ve koku da çıkmalıdır.

Taşlaşmış gaita nedir?

Kalın bağırsakta gereğinden uzun kalan dışkının suyu fazla emilir ve kurur. Fekalit denilen dışkıda taşlaşma olur ve kabızlık şikayetini daha da arttırır. Bazen bu taşlaşmış dışkı mekanik yollarla çıkarılmadan dışkılama olmaz. BU BELİRTİLER KABIZLIĞA İŞARET EDİYOR!