Costa kemiği neresi?

İçindekiler:

  1. Costa kemiği neresi?
  2. Toraksta hangi kemikler bulunur?
  3. Xiphoid process nedir?
  4. Sternum nerede bulunur?
  5. Xiphoid çıkıntı nedir?
  6. Manubrium neresi?
  7. Iman tahtası nereden gelir?
  8. Göğüs kafesi nerede bulunur?
  9. Iman tahtası ağrısı için hangi doktora gidilir?

Costa kemiği neresi?

Vertebral ucundan itibaren Capitulum costae denilen bir baş, Collum costae denilen bir boyun, Tuberculum costae denilen bir tüberkül ve Corpus costae denilen gövde sırasıyla yer alır ve sternal uçla sternuma bağlanır. Göğüs Kafesinin önünde yer alan Hançer Kemiği'nin iki yüzü vardır.

Toraksta hangi kemikler bulunur?

Toraks; gövde'nin boyun ile abdomen arasında yer alan par- çasıdır. Toraks oniki çift kaburga, sternum, kıkırdak kabur- galar ve oniki torakal omur'dan oluşur. Bu kemik ve kıkırdak yapılar toraks kafesini oluşturur.

Xiphoid process nedir?

Xiphoid işlemi veya xiphisternum veya metasternum, sternumun alt kısmının genellikle yetişkin insanda kemikleşmiş küçük kıkırdaklı bir işlemidir. Aynı zamanda ensiform süreci olarak da ifade edilebilir.

Sternum nerede bulunur?

Sternum veya göğüs kemiği, sağ ve sol kaburga kemiklerini bir arada tutan göğüs kafesi kemiği.

Xiphoid çıkıntı nedir?

Sifoid çıkıntı, göğüs kemiğinin alt uçunda yer alan en küçük ve ince parçasıdır. Şekli ve pozisyonu kişiden kişiye farklılık gösteren bu yapı kıkırdaktan oluşmuştur ve yaşlanma ile kemikleşir.

Manubrium neresi?

Göğüs kemiğinin üst parçası; sternum sapı.

Iman tahtası nereden gelir?

Genellikle halk arasında iman tahtası denen sternum kemiği arkasında veya orta hattın hafif solunda, sternumun altında hissedilir.

Göğüs kafesi nerede bulunur?

Göğüs kafesi, insan vücudunun boyun ile karın bölgesi arasında bulunan üst bölümdür. Sağ ve sol tarafta 12'şer tane göğüs kemiği ve buna bağlı kas ve kas kılıflarından oluşur. Diyafram ile karın boşluğundan ayrılır.

Iman tahtası ağrısı için hangi doktora gidilir?

Göğüs ağrısında göğüs hastalıkları bölümüne başvurmanız gerekmektedir. Eğer işinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, kalpdamar cerrahisine başvurması gerekecektir. Göğüs ağrısı her yaş grubunda ortaya çıkabilir. Göğüs ağrısına, göğüs sıkışması, göğüste baskı ya da yanma hissi gibi belirtiler eşlik edebilir.