Kolda sancı neden olur?

İçindekiler:

  1. Kolda sancı neden olur?
  2. Boyun Duzlesmesi kolda agri yapar mi?
  3. Boyun düzleşmesi için ne yapmalı?
  4. Boyun düzleşmesi için yastık var mı?

Kolda sancı neden olur?

Kol ağrısı genellikle; koldaki kasların, kemiklerin veya eklemlerin hasar görmesinden kaynaklı oluşabilir. Bu nedenler dışında bilgisayar kullanmak, uzun süreli klavye kullanımı, yazı yazmak, aletlerle çalışmak, spor yapmak, ağır nesneler kaldırmak veya egzersiz yapmak da kol ağrısına neden olabilir.

Boyun Duzlesmesi kolda agri yapar mi?

Boyun düzleşmesinde en sık görülen şikayet boyun ağrısıdır. Boyun düzleşmesinden kaynaklanan ağrı sırt ve omuza yayılabilir. Bazı durumlarda baş ağrısı da eşlik edebilir. Kola yayılan ağrı, uyuşma, karıncalanma, güçsüzlük gibi belirtiler de varsa düzleşmeyle birlikte boyun fıtığı da araştırılmalıdır.

Boyun düzleşmesi için ne yapmalı?

Tedavide ilk aşamada fiziksel tıp yöntemleri tercih edilir. Fizik tedavi olarak çeşitli boyun ve postür egzersizleri, boyun traksiyonları ve masajlar hem bölgedeki kasların güçlendirilmesi, hem omurganın bası belirtilerinin rahatlatılması hem de kemik yapıların düzenlenmesi açısından faydalıdır.

Boyun düzleşmesi için yastık var mı?

Boyun ağrısından kaçınmanın bir diğer yolu ise ortopedik yastıkları tercih etmektir. Ortopedik yastık, uyurken vücut pozisyonunu düzeltmek için tasarlanmış bir yastıktır. Sağlıklı bir uyku için tasarlanmıştır. Ayrıca, uyandığınız zaman baş, boyun ağrısı oluşmaması ve dinlenmiş bir şekilde uyanmanıza yardımcı olur.