Coumadin kullanan hangi meyveleri yiyemez?

İçindekiler:

  1. Coumadin kullanan hangi meyveleri yiyemez?
  2. Coumadin ilaç kullananlar ne yemeli?
  3. INR yüksek çıkarsa ne olur?
  4. INR neden yüksek çıkar?
  5. Pıhtı atması nerede olur?
  6. Ayağa pıhtı atması nasıl anlaşılır?

Coumadin kullanan hangi meyveleri yiyemez?

Coumadin kullanan hastaların greyfurt, kızılcık veya greyfurt suyu tüketiminden kaçınması önerilmektedir.

Coumadin ilaç kullananlar ne yemeli?

Orta dozda K vitamini içeren gıdalar: kuşkonmaz, karnabahar, peynir, bezelye, kahve, avokado. Düşük dozda K vitamini içeren gıdalar: Kırmızı et, tavuk, yumurta, süt, ekmek, tereyağı, havuç, kereviz, mısır, yeşil fasulye, soğan, pirinç, domates, patates, biber, yerfıstığı, bal kabağı, elma, portakal, çilek.

INR yüksek çıkarsa ne olur?

INR düzeyinin yükseldiği durumlarda ilacın kanı sulandırıcı etkisi artmış olup, kanamaya eğilim fazlalaşmıştır. INR'nin düştüğü durumlarda ise ilacın kanı sulandırıcı etkisi azalmış ve pıhtı oluşmaya eğilim artmıştır.

INR neden yüksek çıkar?

INR yüksekliği nedenleri INR testinin yüksek çıkması bu nedenlere bağlı olmaktadır. Hastaların kan kaybı yaşaması, protein eksikliği, K vitamininin az olması ve kan sulandırıcı ilaçların kullanılması INR değerlerinde yükselmeye sebep olmaktadır.

Pıhtı atması nerede olur?

Dr. Kaya Aksoy, damarlarda biriken yağ ve kolesterol gibi maddelerin bazı bölümlerinin koparak yukarıya kan akımıyla gitmesiyle pıhtı atmanın oluştuğunu söyledi. Boyun damarlarındaki damar sertliğinde veya boyun damarlarındaki tıkanmalarda bu kan sirkülasyonuyla küçük veya büyük pıhtılar atıldığını belirten Prof.

Ayağa pıhtı atması nasıl anlaşılır?

Başlıca belirtileri nelerdir? Pıhtı olan hastaların bir bölümünde hiçbir ciddi belirti olmayabilir. Ancak en yaygın şikayet bacakta ağrılı şişlik, hassasiyet ve bacağın renginin özellikle ayakta iken mor ya da mavimsi olmasıdır. Bacak diğer bacağa göre daha sıcak ve mordur.