Obezite nasıl önlenir maddeler halinde?

İçindekiler:

  1. Obezite nasıl önlenir maddeler halinde?
  2. Obezite hastalığı başka hangi hastalıklara yol açar?
  3. Obezite nedenleri ve sonuçları nelerdir?
  4. Obezite çevre sorunu mudur?

Obezite nasıl önlenir maddeler halinde?

-Günde 8-10 bardak olacak şekilde öğün aralarında su içiniz. Yemek yerken özellikle mideyi şişirecek tarzda fazla su almaktan kaçınınız. Öğün başına 1 bardak su yeterlidir, -Şeker ve şeker içeren tüm besinlerden uzak durun, (örnek:çay şekeri,bal,reçel,çikolata,pasta,hazır meyve suları, kolalı içecekler,tatlılar ...)

Obezite hastalığı başka hangi hastalıklara yol açar?

Obezitenin neden olduğu sağlık sorunları/risk faktörleri : Tip 2 Diabetes Mellitus( Şeker Hastalığı) Hipertansiyon( yüksek tansiyon) Koroner arter hastalığı Hiperlipidemi – Hipertrigliseridemi (Kan Yağlarının Yükselmesi)

Obezite nedenleri ve sonuçları nelerdir?

Obezitenin en temel nedeni besinlerle birlikte vücuda alınan enerjinin metabolizma ve fiziksel aktivitelerle birlikte harcanan enerjiden fazla olması ve buna bağlı olarak artan enerjinin yağ şeklinde depolanmasıdır. Bu durum gereksinimin üzerinde enerji alımının belirli bir süre boyunca devam etmesi ile oluşur.

Obezite çevre sorunu mudur?

Obeziteye neden olan davranışları etkileyen çevredir. Çevrenin obez olmada neden etkisi olduğunu anlayabilmek için enerji dengesi irdelemek gerekir. Pek çok çalışmayla ortaya çıkan kanıtlarda, yiyecekler ile alınan enerji ile vücudun enerji tüketimi arasındaki ilişki vücut ağırlığını değiştirmektedir.