Marul fidesi kaç günde büyür?

İçindekiler:

  1. Marul fidesi kaç günde büyür?
  2. Kıvırcık marul fidesi kaç günde yetişir?
  3. Roka tohumu kaç günde çimlenir?
  4. Marul kaç ayda yetişiyor?
  5. Marul tohumu hangi aylarda ekilir?
  6. Marul hangi gübreyi sever?

Marul fidesi kaç günde büyür?

işlenmiş toprağa marul tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-12 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Kıvırcık marul fidesi kaç günde yetişir?

İşlenmiş toprağa marul tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız. Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla örtünüz. Düzenli olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-12 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Roka tohumu kaç günde çimlenir?

➢ Rokanın ekim zamanı toprak ısısının 18 derece olduğu zamandır. ➢ Rokanın çimlenme süresi ise 6 veya 8 gün arasındadır. ➢ Roka tohumunun dikim sıklığını sıra arası 20 cm olurken sıra üzeri 1 ve 2 cm olmalıdır.

Marul kaç ayda yetişiyor?

Marul Hasadı Genel bir kural olarak, ekim işleminden hasada kadar (çeşide bağlı olarak) gün gerekir. Çoğunlukla, dikim işleminden 30 ila 70 gün sonra hasat edilebilir.

Marul tohumu hangi aylarda ekilir?

Marul tohumu ekimi genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları yapılır. Marul tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.

Marul hangi gübreyi sever?

Marul tarımı yapılan arazilerde gübreleme şu şekilde yapılmalıdır; Taban gübresi olarak fosforun ve potasyumun %70′i kullanılır. Bu da dekara 12-18 kg fosfor ve 15-20 kg potasyum verilmelidir. Hasattan 30 gün öncesinde geri kalan miktarlar dekara 3-4 kg fosfor ve 6-8 kg potasyum olarak uygulanmalıdır.