Fasulye hangi gübreyi sever?

İçindekiler:

  1. Fasulye hangi gübreyi sever?
  2. Fasulye hangi gübre kullanılır?
  3. Fasulye ekiminde hangi gübre kullanılır?
  4. Kuru fasulye dönüme ne kadar verir?
  5. Fasulye kaç günde hasat edilir?
  6. Fasulye hasadı ne zaman yapılır?
  7. Kuru fasulyeden taze fasulye olur mu?
  8. Fasulye neden çiçek açmaz?
  9. 1 dönümden kaç kilo taze fasulye çıkar?
  10. Taze fasulye verimi ne kadar?
  11. 1 dekardan kaç kilo fasulye alınır?
  12. Kuru fasulye tohumu nasıl ekilir?
  13. Fasulye tohumu nasıl alınır?
  14. Nohut ve kuru fasulye ne zaman ekilir?
  15. Saksıda kuru fasulye nasıl yetiştirilir?
  16. Sarıkız fasulye nasıl ekilir?
  17. Şeker fasulyesi nasıl ekilir?
  18. Barbunya ekimi nasıl yapılır?

Fasulye hangi gübreyi sever?

En uygun toprak olarak kabul edilen kumlu-tınlı topraklara birkaç senede bir dekara 2-3 ton olmak üzere yanmış çiftlik gübresi verilir. Dekara 2-5 kg saf azot (N), 4-6 kg fosfor (P2O5) ve 3-5 kg potasyum (K2O) verilmelidir.

Fasulye hangi gübre kullanılır?

Çok kumsal topraklarda potasyum yetersiz olabileceği için üç besinli (NPK) kompoze gübre tercih edilmelidir. Fasulye bitkisi hafif bünyeli topraklarda magnezyum noksanlığı gösterebilir. Bu durumda dekara 10-‐15 kg Magnezyum Sülfat (MgSO4.

Fasulye ekiminde hangi gübre kullanılır?

Fasulye bakteri aşılaması yapıldığı takdirde ilk 2-3 hafta bakteriler köklerde aktif olarak çalışmaya başlayıncaya kadar dekara 2-4 kg saf azotlu gübreleme, dekara 7-8 kg saf Fosforlu gübre ile beraber ekimde verilmelidir.

Kuru fasulye dönüme ne kadar verir?

1 dönüm 1000m2 den ilaçsız sadece organik tabiriyle piyasının sinek ilacı dahi atılmayan cins fasulyelerde 80 150 kilo arası verim alınırken diğer fasulyelerde fosfor üre sülfat mantar sinek ilacı atılan tohumlarınında farklı olması ile 1 dönümden iyi bakılırsa 400 kiloya kadar alınır genel ortalama mevsimsel şartlar ...

Fasulye kaç günde hasat edilir?

Fasulyede vejatasyon süresi 70-140 gün arasındadır. Vejetasyon süresi, bitkinin sarılıcı ve bodur olmasına, erkenci veya geçci olması yanında bölgenin ekolojik koşullarına göre de değişmektedir. Bodur çeşitlerde çiçeklerime 10-15 gün, yan sarılıcılarda 20-25 gün sarılıcı çeşitlerde 30 günün üzerindedir.

Fasulye hasadı ne zaman yapılır?

Kuru tane amaçlı üretimde 70 - 120 gün sonra hasat mümkündür. Kuru fasulye üretimi için baklaların çoğunluğunun tamamen olgunlaşıp sarardığı zaman hasada başlanır. Hasat, sabahın erken saatlerinde elle yolmak veya orakla biçmek suretiyle yapılır. Bitkiler birkaç gün tarlada kurutulduktan sonra harmanı yapılır.

Kuru fasulyeden taze fasulye olur mu?

Kurusuna kuru fasulye diyorsunuz, yaşına niye taze fasulye diyorsunuz, yaş fasulye deyin; kurusu kuruysa yaşı da yaş olur taze nereden çıktı! Yok eğer yaşına taze fasulye diyorsanız bu sefer de kurusu kuru fasulye değil bayat fasulye olur. Taze fasulyeye “yaş fasulye” olmuyor değil mi, ıslanmış gibi…

Fasulye neden çiçek açmaz?

Fasulye Bitkisinde çiçek dökülmelerinin asıl sebebi çiçeklenme evresindeki fazla sıcaklık ve nem düşüklüğü yaşanmasıdır. Özellikle 30° C üzerindeki sıcaklıklarda çiçekler dökülmekte ve verim oldukça düşmektedir.

1 dönümden kaç kilo taze fasulye çıkar?

İHA'nın haberine göre, fasulye tarladan 2 ile 5 lira arasında değişen fiyatlarla toplanıyor. Bir dönüm tarladan 3 ton taze fasulye hasat ediliyor.

Taze fasulye verimi ne kadar?

ORTALAMA 3 TON ÜRÜN Bununla beraber verimli yer taze fasulye çeşitlerinden bir dekardan ortalama 2-2,5 ton, sırık taze fasulyelerden ise 2,5-3,5 ton ürün alınabilmektedir.

1 dekardan kaç kilo fasulye alınır?

Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır.

Kuru fasulye tohumu nasıl ekilir?

işlenmiş toprağa fasulye tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 4 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 6-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Fasulye tohumu nasıl alınır?

Fasulye Tohumu Alma

  1. Tohumluk olarak bıraktığımız fasulyelerimizi bahçemizden topluyoruz. ...
  2. Resimde türünü iyi temsil eden ve etmeyen koçanlar mevcut. ...
  3. Sağlıklı, hastalıksız, şekli düzgün olanları tohumluk olarak alıyoruz.
  4. Şekli bozuk, hastalıklı vb. koçanların tohumlarını atıyoruz.

Nohut ve kuru fasulye ne zaman ekilir?

Dekara 6-10 kg kuru fasulye tohumu ekilir. 45 cm sıra arası, 8-12 cm sıra üzeri olacak şekilde ekilir. Ekim derinliği 5 cm'dir. Ekim zamanı: Orta Anadolu'da Nisan ayının son haftasından Mayıs başına,Doğu Anadolu da Mayıs ayı ortalarından Haziran başlarına kadar, kıyı bölgelerde ise Mart ayı içerisidir.

Saksıda kuru fasulye nasıl yetiştirilir?

  1. Tohum: Evdeki taze fasulyelerden 10 adet.
  2. Toprak: Fidancıdan alınmış toprak.
  3. Sulama: İlk fasulyeler çıkana kadar mümkün olduğu kadar az sonra 2-3 günde bir.
  4. Gübreleme: Saksı toprağına karıştırarak koyun gübresi kullandım.
  5. Ekme / Yetiştirme Zamanı: Nisan ayı başında ektim.
  6. Saksı Seçimi: 30 cm çapında saksıya ektim.

Sarıkız fasulye nasıl ekilir?

Ekim derinliği de 4-5 cm olmalıdır. Oturak fasulyelerde sıra araları 50-60 cm bırakılır. Sıra üzerlerine tohumlar 10 cm ara ile tek tek ekilir. Sırık fasulye daha çok gübre ister.

Şeker fasulyesi nasıl ekilir?

Ekim: Şeker fasulyesi tohumları sıra veya ocak yöntemleriyle ekilebilir. Ocak yöntemi sebzelik fasulye için daha çok tercih edilir. Kuru fasulye olarak değerlendirilecek şeker fasulyesi mart-nisan ayları arasında ekilir. Toprak 25 cm derinliğinde sürülerek işlenir.

Barbunya ekimi nasıl yapılır?

Barbunya tohumu ekilmeden önce toprağın havalandırılması ve yeterli nem oranına sahip olması sağlanarak barbunyanın çimlenmesi için gerekli ortam sağlanır. Barbunya tohumları toprak havalandırdıktan sonra 5 cm derinlikte sıralar halinde ekilerek üzerine toprak atılarak ekim yapılır.