Sünnet olurken ne kadar kesilir?

İçindekiler:

  1. Sünnet olurken ne kadar kesilir?
  2. Sünnet kesimi nasıl yapılır?
  3. Sünnet olurken neresi kesiliyor?
  4. Yapışık sünnet derisi nasıl açılır?
  5. Sünnetten sonra hafif kanama normal mi?
  6. Sünnet sonrası hangi krem?

Sünnet olurken ne kadar kesilir?

1 cm kadar kesilen sünnet derisi tarih boyunca pek çok toplumda tartışma konusu oldu. Tarihçesine bakıldığında 15.000 yıl öncesinde bile sünnetin yapıldığına dair veriler bulunmaktadır. Sünnetin farklı kültürlerce ve birbirinden bağımsız olarak uygulandığı da bilinmektedir.

Sünnet kesimi nasıl yapılır?

Yenidoğan dönemi haricinde yapılan sünnet ameliyatı genel anestezi ile yapılması daha uygundur. Anestezi sağlandıktan sonra ameliyat bölgesi temizlenir ve steril hale getirilir. Cilt katlantısı kesilerek çıkartılır. Ameliyat bölgesinde kanama kontrolü yapıldıktan sonra cilt yeni anatomiye uygun şekilde dikilir.

Sünnet olurken neresi kesiliyor?

Sünnet penisin ucunda, idrar çıkış deliğini kapatan ve o bölgede kapalı boşluk oluşturan cilt katlantısının kesilerek alınmasıdır.

Yapışık sünnet derisi nasıl açılır?

Lokal anestezik kremler ile o bölgenin uyuşturulması ve sonrasında yapışıklığın doktor tarafından açılmasıdır. Bu işlemden sonra da ağrı kesici ve oturma banyoları faydalı olur. Unutulmamalıdır ki her iki durumda da yapışıklıklar tekrarlayabilir !!!

Sünnetten sonra hafif kanama normal mi?

Sünnetten sonra ilk 24 ila 48 saat içerisinde kesi yerinden sızıntı şeklinde kanama gözlemlenebilir. Bu kanama genellikle kendiliğinden durur. Eğer damla damla ve pansumana rağmen durmayan bir kanama varsa, damar uçlarından biri açılmış olabilir. Bu durumda kanamayı durdurmak için yeniden bir girişim gerekebilir.

Sünnet sonrası hangi krem?

Anestol ya da Redekain merhem: Ağrıkesici kremdir. Sünnet günü ve takip eden 1-2 gün boyunca, günde 3 kere penisin uç kısmına (mor renkli parlak kısım) ince bir tabaka halinde sürünüz. Daha sonra da penis ucunda hassasiyet ya da ağrı oldukça bu kremi sürebilirsiniz.