Ortanca çiçeği ne zaman çoğaltılır?

İçindekiler:

  1. Ortanca çiçeği ne zaman çoğaltılır?
  2. Suda köklendirme nasıl yapılır?
  3. Ortanca çiçeği ne zaman budanır?
  4. Ortanca çiçeği ne zaman açar?
  5. Ortancanın açması için ne yapılmalı?
  6. Ortancanın kuruyan çiçekleri kesilir mi?

Ortanca çiçeği ne zaman çoğaltılır?

Bahçelerde olduğu gibi saksıda da yetiştirilebilen ortanca çiçeğinin çoğaltılması oldukça kolaydır. Nisandan ağustos ayına kadar, çiçeklenmemiş 2-3 yapraklı dalların kesilip çimlendirilmesiyle çoğaltılır.

Suda köklendirme nasıl yapılır?

Dalın su altında kalacak kısmı en az iki tane filizlenme noktasına sahip olmalıdır. Bitki türlerinin çoğunluğunda köklenme boğum yerlerinin yanından olur. Az su kullanın. Bir dalı yarım çay bardağı suda veya birkaç dalı yarım su bardağı suda köklendirmeye çalışmalısınız.

Ortanca çiçeği ne zaman budanır?

Bu ortancalar kıştan önce (çiçek açtıktan sonra) ya da kıştan sonra (Mart ayından önce) budanabilir. Ortancaları ilkbaharda budamanız durumunda, çok az çiçek açacaklardır. Yeni tomurcuklardan çiçek açan ortancalar ilkbaharda büyüyen ve budandıktan sonra büyümeye devam eden dallardan çiçek verirler.

Ortanca çiçeği ne zaman açar?

Türleri. Hydrangea macrophylla: Boyu iki metreye kadar uzar ve çok su ister. Çiçekleri top şeklindedir ve beyaz, pembe ya da mavi açar. Çiçek açma dönemi Haziran ile Eylül ayları arasıdır.

Ortancanın açması için ne yapılmalı?

Ortanca çicekleri çok uzun süre bitki üzerinde kalır. Bu süre sonbahar sonuna kadar sürebilir. Budama işlemi ortanca bitkisinin çok çicek açması için önemlidir. Özellikle ilkbahar öncesi dallar 3-4 göz üzerinden budanmalıdır.

Ortancanın kuruyan çiçekleri kesilir mi?

Bitkinin buzlanan kısmı da daha sonra kuruyacaktır. Kuruyan bu kısmı, ilkbaharda bir daha kesip temizlememiz gerekecektir. Fakat; biz kış aylarında budama yapmışsak, bundan dolayı ikinci bir defa daha budama yaparak kuruyan dalları kestiğimizde, istediğimiz büyüklükte çiçek açacak dal kalmayacaktır.