Ayasofyayı ilk kim yaptı?

İçindekiler:

  1. Ayasofyayı ilk kim yaptı?
  2. Trabzon Ayasofya Camii Kim Yaptı?
  3. Trabzon Ayasofya Camii kaç yılında yapıldı?
  4. Trabzon Ayasofya Camii ne zaman yapıldı?
  5. Ayasofya ne zaman inşa edildi?

Ayasofyayı ilk kim yaptı?

Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup 1453 yılında İstanbul'un Osmanlılar tarafından fethedilmesinden sonra Fatih Sultan Mehmed tarafından camiye dönüştürülmüştür.

Trabzon Ayasofya Camii Kim Yaptı?

Bugün cami olan Trabzon Ayasofya Müzesi, Trabzon İmparatorluğu krallarından 1. Manuel Komnenos zamanında (1238-1263) inşa edilmiştir.

Trabzon Ayasofya Camii kaç yılında yapıldı?

Tarih. İstanbul'un Latinler tarafından işgal edilmesinden sonra kaçan ve Trabzon'da 1204 yılında Trabzon İmparatorluğu'nu kuran Komninos Hanedanı'ndan İmparator I. Manuil (1238-1263) tarafından 1250-1260 yılları arasında yaptırılan ve bir manastır kilisesi olan Ayasofya adı "Kutsal Bilgelik" anlamına gelir.

Trabzon Ayasofya Camii ne zaman yapıldı?

1238 Ayasofya Müzesi/Açılış tarihi

Ayasofya ne zaman inşa edildi?

Ayasofya Bizans İmparatoru 1. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında dönemine göre 5 yıl gibi kısa bir sürede İstanbul'un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup 1453 yılında İstanbul'un Osmanlılar tarafından alınmasından sonra Fatih Sultan Mehmet ...