Kestane Püskülünün faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kestane Püskülünün faydaları nelerdir?
  2. Kestane çiçeği çayı nasıl demlenir?
  3. Kestane çiçeği nasıl kullanılır?
  4. Kestane neden oluşur?
  5. At kestanesi nasıl kaynatılır?
  6. Kestane kabuğu çayı nasıl yapılır?
  7. Kestane kabuğu nasıl kaynatılır?
  8. Kestane kabuğu ne işe yarar?

Kestane Püskülünün faydaları nelerdir?

Kestane püskülü içeriğinde bulunan lif, mineral, iyi yağ asitleri, vitamin, besleyici ve antioksidan bakımından oldukça zengin bir kaynaktır. Bu özelliği sayesinde diyabetin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Tentür olarak öksürüğe iyi gelir ve romatizma ağrılarını giderir.

Kestane çiçeği çayı nasıl demlenir?

Kestane çayın tarifi: Yarım çay kaşığı kurutulmuş çiçeklerden veya taze olarak bir çay kaşığı çiçeklerden bir bardak sıcak suya ile 5 dakika beklettikten sonra içilebilir.

Kestane çiçeği nasıl kullanılır?

Mayıs ayında kestane ağacındaki çiçekleri toplamak mümkün. Taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Tentür yapıldığı gibi hoş kokulu şifalı çayıda yapılabilir. Tentür olarak öksürüğe iyi gelir ve romatizma ağrıları olan bölgeye dökülerek ağrıları giderir.

Kestane neden oluşur?

Önce düz olan kabuğu sonra derin yarıklar ve çıkıntılardan oluşur. Yaprakaları 10-20 cm uzunluğunda, kenarları dikenli, kısa saplıdır. Çiçekleri, dallarının ucunda topluca bir aradadır. Meyvelerin dışı dikenli bir kapsül içinde 2-3 adet tohumdan meydana gelir ve bu tohumlara kestane denir.

At kestanesi nasıl kaynatılır?

At kestanesi kabuklarını ezin. Bir yemek kaşığı ezilmiş kabuğun üzerine 3 bardak su ekleyin ve kaynatın. Karışımı 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Ardından suyunu süzerek içebilirsiniz.

Kestane kabuğu çayı nasıl yapılır?

Ağacın, kurutulmuş yaprakları ve kabuklarından yapılan bu çay dikkatli şekilde, günlük en fazla bir çay bardağı içilmesi gereken bir çaydır. Kaynamış suya 1 çay kaşığı atacağınız öğütülmüş yaprak ya da kabuk yeterli olacaktır, 5-6 dakika demlenmesini bekleyip, daha sonra içilebilmektedir.

Kestane kabuğu nasıl kaynatılır?

Kelliğe çare. Bunların yanında kestane kabuğuyla saç bakımı için saçların daha canlı olmasını isterseniz, yaklaşık 100 gram kestane kabuğunu, içine su doldurarak bir tencerede kaynatın daha sonra normal oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Elde ettiğimiz suyla saçlarınızı yıkayıp, bir saat bekledikten sonra durulayın.

Kestane kabuğu ne işe yarar?

KESTANE KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR? Kansızlığa iyi gelir, kan dolaşımını hızlandırır ve varis oluşumunu engeller. Beyinsel ve fiziksel yorgunluğa iyi gelir. Kestane kabuğunun 100 gramında yeteri kadar C vitamini vardır, bağışıklığı güçlendirir.