Avrupa Birliği Fonları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Avrupa Birliği Fonları nelerdir?
  2. Hibe Fonu ne demek?
  3. AB desteği nedir?
  4. Avrupa Birliği Projesi Nedir?
  5. AB Proje Yazma Eğitimi ne ise yarar?
  6. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu hangi ilde faaliyet gösteriyor?
  7. Hibe saglamak nedir?
  8. Hibe Çağrısı nedir?
  9. Avrupa Birliği KOBİ ler için hangi konularda destek verir?
  10. Avrupa Birliği hibe kredisi nasıl alınır?
  11. AB proje Yazma Eğitimi ne ise yarar?
  12. Hibe Projeleri Hazırlama Eğitimi Nedir?
  13. AB Projeleri Hazırlama Teknikleri Kursu ne işe yarar?
  14. AB online akademi ne ise yarar?
  15. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı kimdir?

Avrupa Birliği Fonları nelerdir?

  • Erasmus+ Programı ...
  • Ufuk 2020 Programı: ...
  • İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı: ...
  • Fiscalis 2020 Programı: ...
  • Gümrükler 2020 Programı: ...
  • İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı: ...
  • Avrupa Dayanışma Programı (ESC)

Hibe Fonu ne demek?

Geliştirdiğiniz projelere finansman sağlamak için ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarının sağladığı geri ödemesi olmayan desteklere fon, bir diğer adıyla hibe denir.

AB desteği nedir?

Ancak AB sadece katılım gerekliliklerini belirlemez, aynı zamanda ülkeler üyelik için hazırlanırken onlara destek ve yardım da sağlar. AB mali yardımı, aday ülkeleri, birliğin kurallarına, politikalarına ve standartlarına daha yakın hale getirmekte ve böylece vatandaşları için daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamaktadır.

Avrupa Birliği Projesi Nedir?

AB hibe projeleri, Türkiye' de ki küçük ve orta ölçekli şirketlere milyarlarca avro içeren destek kaynağı sunmaktadır. Bu programlar dahilinde Avrupa Birliği yenilikçi projeler için teşvik sağlayabilmektedir.

AB Proje Yazma Eğitimi ne ise yarar?

Özel eğitim kurumlarınınmüfredat programına giren AB Proje Yazma Eğitimi, tüm sosyal projelerle birlikte bireysel olarak da çalışmak isteyen kişilere mentorluk yapmanızı sağlarken, bu alanda ilerlemek isteyen kurum ve kuruluşların çatısı altında projelere destek olmanızı da kolaylaştıracak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu hangi ilde faaliyet gösteriyor?

Aralık 1999 tarihinde, Türkiye'nin AB üyeliğine aday ülke olarak resmen ilân edilmesinden bu yana, Başkent Ankara'da bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nda bugün 120'nin üzerinde Türk ve AB vatandaşı uzman görev yapmaktadır.

Hibe saglamak nedir?

Hibe, sözlük anlamı itibari ile karşılıksız vermek anlamına gelmektedir. Herhangi bir ürünü veya bedeli, bir başkasına bağışlamak yani geri alınmaksızın vermek diyebiliriz. Yatırım yapmak isteyenlere ve işini geliştirmek isteyenlere devletin verdiği hibe adlı ödenekler, tekrardan geri alınmaz.

Hibe Çağrısı nedir?

Hibe, önceden belirlenmiş bir amacın gerçekleştirilmesi için uygulanacak bir faaliyeti desteklemek amacıyla kişi veya kuruluşlara geri ödeme beklemeksizin yapılan ayni ya da mali katkıdır.

Avrupa Birliği KOBİ ler için hangi konularda destek verir?

Bu çerçevede, KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu bilgi, danışmanlık, teknik destek ve finansman gibi konularda KOBİ'leri destekleyerek yeni girişimlerin hayata geçmesini teşvik etmeyi ve iş ortamını iyileştirerek KOBİ'lerin bugünün küresel ekonomisine entegre olmalarını amaçlamaktadır.

Avrupa Birliği hibe kredisi nasıl alınır?

Hibe almaya hak kazanabilmek için, Başvuru Sahipleri belirtilen koşullara uymalıdır:
  1. İlgili program bölgesinde yasal olarak kayıtlı ve faal olması.
  2. Küçük ve Orta Boy İşletme olması,
  3. Öz sermayesinin en az %90'ının özel sektöre ait olması.
Daha fazla öğe...

AB proje Yazma Eğitimi ne ise yarar?

Özel eğitim kurumlarınınmüfredat programına giren AB Proje Yazma Eğitimi, tüm sosyal projelerle birlikte bireysel olarak da çalışmak isteyen kişilere mentorluk yapmanızı sağlarken, bu alanda ilerlemek isteyen kurum ve kuruluşların çatısı altında projelere destek olmanızı da kolaylaştıracak.

Hibe Projeleri Hazırlama Eğitimi Nedir?

AB Hibe Projeleri Hazırlama Eğitimleri, katılımcıların Avrupa Komisyonu başta olmak üzere farklı fon kuruluşları tarafından açılan programlara proje teklifleri hazırlaması, Proje Yönetimini kavraması ve AB Hibe Programları konularında eğitilmelerini amaçlamaktadır.

AB Projeleri Hazırlama Teknikleri Kursu ne işe yarar?

Bu eğitimin amacı AB Hibeleri ve Projelerinden yararlanabilmek, başarılı proje hazırlama yöntemleri uygulayabilmektir.

AB online akademi ne ise yarar?

AB Online Akademi ile; zamandan ve maddi olanaklardan tasarruf sağlayarak Avrupa Birliği Topluluk Fonları, Adaylık Öncesi Mali Yardımlar kapsamında kullandırılan hibelere yönelik Avrupa Birliği projeleri hazırlama becerilerini geliştirme olanağı sağlayan dijital bir öğrenme ortamı sunulmaktadır.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı kimdir?

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye ile Avrupa arasında otomotivden tekstil sektörüne uzanan ortaklıklar bulunduğunu, Türkiye'nin Avrupa için çok önemli bir ortak olduğunu kaydetti.