EFT mi havale mi?

İçindekiler:

  1. EFT mi havale mi?
  2. EFT anında hesaba geçer mi?
  3. EFT kaç saatte hesaba düşer?
  4. Yanlış yapılan EFT nasıl geri alınır?

EFT mi havale mi?

Aslen farklı bankacılık kurumlarının arasında gerçekleşen para değişimi olan EFT; "Elektronik Fon Transferi (EFT)” ifadesinin kısaltması olarak kullanılıyor. Havale işlemi ise aynı bankanın farklı şubeleri arasında ya da aynı şubedeki farklı hesaplar arasında yaptığınız para transferi olarak tanımlanıyor.

EFT anında hesaba geçer mi?

Eğer EFT iş günü içinde yapılmış ve transfer ücreti belirlenen saatten önce başlatılmışsa EFT aynı gün hesaba geçer. Eğer iş günü değilse, resmi tatilse ya da belirlenen saatin dışında yapılmışsa; eğer bir tarih belirtilmemişse EFT ilk iş günü hesaba düşer.

EFT kaç saatte hesaba düşer?

Eft ile gönderilen tüm para gönderme işlemleri, 10 ile 15 dakika arasında tamamlanıyor. Hesaplara gönderilen tüm ödemeler, bankaların yoğunluğuna göre ortalama 10 ile 15 dakika arasında hesaplara geçiyor.

Yanlış yapılan EFT nasıl geri alınır?

Fakat karşı tarafın hesabına yansıdı ise sadece tek tarafın talebi ile iade banka tarafından sağlanamaz. EFT gönderilen banka ile iletişime geçerek yanlış gönderim hakkında bilgi verilmeli ve talep oluşturulmalıdır. Meblağın yüksek olması durumunda karşı tarafın hesabına bloke konulması talep edilebilir.