Anne karnındaki bebeğe oksijen nasıl gider?

İçindekiler:

  1. Anne karnındaki bebeğe oksijen nasıl gider?
  2. Anne karnında bebeğe oksijen gitmemesi nasıl anlaşılır?
  3. Bebek nefessiz kalırsa ne olur?
  4. Kalp çarpıntısı için hangi doktora gidilir?
  5. Anne karnında bebeğe oksijen gitmezse ne olur?

Anne karnındaki bebeğe oksijen nasıl gider?

Bebeklerin annelerinin karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla yapılmaz. Sizin de bildiğiniz gibi solunum oksijen alınıp karbondioksit verilerek gerçekleştirilir. Bebekte bu durum farklıdır. Bebek anne kanından doğrudan oksijen alır ve yine doğrudan ihtiyacı olmayan karbondioksiti anne kanma bırakır.

Anne karnında bebeğe oksijen gitmemesi nasıl anlaşılır?

Doğum sonrasında ilk 12 saat içerisinde bebekte koma hali, düzensiz ortaya çıkan solunum reflekslerinde azalmanın olması ya da artması ve havale geçirme gibi belirtiler oksijen alamama belirtileri arasında yer alır.

Bebek nefessiz kalırsa ne olur?

Gücüyener, bebeğin herhangi nedenden ötürü kısa bir süre dahi oksijensiz kalmasının (hipoksi), beyin gelişimini olumsuz etkileyebileceğini, bebekte bedensel ve zihinsel özür bırakabileceğini söyledi.

Kalp çarpıntısı için hangi doktora gidilir?

Kardiyoloji Bölümü Uzmanları kalp çarpıntısının belirtileri ve kalp ritim bozukluklarının tespit ve tedavisi için sizlere yardımcı olacaklardır.

Anne karnında bebeğe oksijen gitmezse ne olur?

Ceyhun Dalkan, anne karnında veya doğum sırasında, çeşitli nedenlerle bebeğin oksijensiz kalmasının, başta beyin olmak üzere birçok organda hasara yol açtığını söyleyerek, bugüne kadar oksijen eksikliği yaşamış birçok bebeğin yaşama devam edemediğini, yaşayabilenlerin büyük bir kısmında ise zihinsel ve bedensel kalıcı ...