D vitamininin vücuttaki görevleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. D vitamininin vücuttaki görevleri nelerdir?
  2. Devit 3 nedir ne işe yarar?
  3. Lipozomal D vitamini nasil kullanilir?
  4. D vitamini için ne yemeli?

D vitamininin vücuttaki görevleri nelerdir?

D vitamini vücutta önemli görevleri olan yağda çözünen bir vitamindir. Diyetle alınan kalsiyum ve fosforun bağırsaklardan emilmesini sağlar. Kemik erimesine yol açan bir hormon olan, paratiroid hormonun salgılanmasını önler. Vücutta kalsiyum ve fosfor dengesini sağlar, kemik ve kasların sağlığı için gereklidir.

Devit 3 nedir ne işe yarar?

DEVİT-3; - D vitamini eksikliğinin önlenmesi ve tedavisinde, - D vitamini eksikliği veya yetersizliği riski olan hastalarda spesifik osteoporoz tedavisine destek olarak kullanılır. 4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Erişkin popülasyon: 1 ml DEVİT-3 çözeltisi 25 damladır.

Lipozomal D vitamini nasil kullanilir?

Kullanım Şekli: Lipozone ürünleri sıvı formdadır ve diğer Lipozone ürünleri ile birlikte eş zamanlı içeceklere karıştırılarak tüketilebilir. 4-10 yaş grubu çocuklar için günde 1 (bir) kere 0,5 ml, 11 yaş üzeri yetişkinler için günde 1 (bir) kere 1 ml alınması önerilir.

D vitamini için ne yemeli?

D vitamini balık özellikle ton balığı, süt, yumurta, tahıllı gıdalar ve mantarda bulunur. Yine peynir, tereyağı, yoğurt, kefir D vitamini içeren gıdalardır. Beslenme yoluyla alınan D vitamini karaciğer ve böbreklerde aktif hale getirilir ve etkisini aktif formuyla gösterir.