Obezite çocuklarda kaç kiloda başlar?

İçindekiler:

  1. Obezite çocuklarda kaç kiloda başlar?
  2. Çocuklar neden obez oluyor?
  3. Çocuklarda obezite hangi hastalıklara yol açar?
  4. Obez çocuklar nasıl beslenmeli?
  5. Çocuklarda obezite sınırı nedir?
  6. Obezite hangi kiloda başlar?

Obezite çocuklarda kaç kiloda başlar?

Yaşa göre BKİ'i 5 persentil ve altında olanlar “zayıf”, 85. persentil ve üzerinde olanlar “şişmanlık riski içinde” ve 95. persentil ve üzerinde olanlar “şişman” olarak tanımlanmaktadır. Mesela 9 yaşında bir kız çocuğunun boyu 135 cm ve kilosu 42 kg ise, 95 persentilin üzerinde ve şişman olarak tanımlanmaktadır.

Çocuklar neden obez oluyor?

Giderek daha fazla çocuğun obez hale gelmesinin nedenleri şunlardır: Davranışsal faktörler: Daha büyük porsiyonlar yemek, kalori açısından zengin fakat besin açısından fakir yiyecekler (abur cuburlar) yemek, televizyon veya bilgisayarın önünde çok fazla zaman harcamak ve fiziksel aktivitelere çok az zaman harcamak.

Çocuklarda obezite hangi hastalıklara yol açar?

Obezite hangi sorunlara yol açar?
  • İnsülin direnci sendromu (metabolik sendrom)
  • Tip 2 diyabet (şeker hastalığı)
  • Hipertansiyon (yüksek kan basıncı)
  • Dislipidemi (kan yağlarında yükseklik)
  • Ateroskleroz ve koroner kalp hastalıkları (damarlarda tıkanıklık)
  • Böbrek hastalıkları
  • Erken ergenlik.
Daha fazla öğe...

Obez çocuklar nasıl beslenmeli?

Kızarmış ve yağ içeriği fazla yiyecekler verilmemeli, sebze ve meyve yeme alışkanlığı kazandırılmalıdır. Ailenin beslenme alışkanlıkları çocuğun beslenmesine göre değiştirilmelidir. Tatlılardan ve besin değeri düşük yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Çocuklarda obezite sınırı nedir?

Bunun yanı sıra çocuğun kilosunun boyuna göre ideal ağırlığına oranı yani rölatif ağırlıkda obezite tanısında sık kullanılmaktadır. Bu oran %110'a kadar normal olup, %110-120 arası toplu çocuk, %120 ve üstü ise obezitedir.

Obezite hangi kiloda başlar?

Dünya Sağlık Örgütü referans aralığına göre 18, 5-24.99 arası değerler “normal” sayılır. Vücut kitle endeksi değeri 25'in üzeri fazla kilolu, 30'un üzeri obezite, 40'ın üzeri morbid obezite olarak kabul edilir.