Asri Kelime anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Asri Kelime anlamı ne?
  2. Asri muasır ne demek?
  3. Asr ne demek TDK?
  4. Muhasır ne demek?
  5. Muasır medeniyetler seviyesine yükselmek ne demektir?
  6. Insanı hor görmek günah mı?
  7. Asir ne demek Osmanlıca?
  8. Arşa ne demek istiklal marşı?
  9. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak ne demek?
  10. Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesi sözü nedir?
  11. Hor bakmak ne demek?
  12. Insanları hor ve hakir görmek ne demek?
  13. Birini küçük görmek günah mı?
  14. Asir Arapça ne demek?

Asri Kelime anlamı ne?

ASRÎ (ﻋﺼﺮﻯ) sıf. (Ar. 'aṣr “zaman” ve nispet eki -і ile 'aṣrі) İçinde bulunulan zamânın en son yeniliklerine, fikirlerine, gereklerine ve zevkine uygun, çağdaş, modern: Önce asrî bir devlet esâsını kurmalı (Ziyâ Gökalp).

Asri muasır ne demek?

Arapça "asr" kelimesinden gelen muâsır, "asrı yakalamış, çağdaş" demektir. Muassır dersek "suyu çıkmış, sıkılmış" demek olur.

Asr ne demek TDK?

Asr, zaman, çağ ve devir gibi anlamlara gelir.

Muhasır ne demek?

MUHÂSIR. (ﻣﺤﺎﺻﺮ) i. (Ar. muḥāṣara “etrâfını kuşatmak”tan muḥāṣir) asker. Kale, şehir vb. bir yeri yâhut bir birliği kuşatan, saran, muhâsara eden asker: Bu sefer bedenlerden aşağıya pusulara yatmış yeni muhâsırlara haykırdı: –Kaleyi size bırakacağız, vireyi konuşalım (Ömer Seyfeddin).

Muasır medeniyetler seviyesine yükselmek ne demektir?

Muasır Medeniyet Seviyesi: Türkçe'yi sadeleştirme çalışmalarının sonucu olarak "çağdaş uygarlık düzeyi" olarak da nitelenen, Atatürk'ün Türk ulusuna, ulaşılmasını hedef olarak gösterdiği seviye. Çoğu tarafından modern batı dünyasının bu gün eriştiği nokta olarak da hayal edilmektedir.

Insanı hor görmek günah mı?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bir hadis-i şerifte "Birinin, din kardeşini hor ve hakir görmesi, ona günah olarak yeter." (Müslim, Birr, 32) buyurmaktadır. Özellikle de dış görünüşe göre insanları hor görmek ve küçümsemek bir Müslüman'a yakışmaz. ...

Asir ne demek Osmanlıca?

asir / asîr / âsir Zor. Güç. Müşkül. Düşvâr.

Arşa ne demek istiklal marşı?

Arş, göğün en yukarısıdır.

Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak ne demek?

İleri ülkeler, gösterdikleri siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerle içinde bulundukları çağın uygarlığını temsil etmek üzere belli bir düzey çizerler. İşte bu düzey “çağdaş uygarlık düzeyi”dir. Çağdaş medeniyetler; “bilgiyle, kültür-sanatla” ve “bilgi toplumu” olmakla oluşur.

Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesi sözü nedir?

Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.

Hor bakmak ne demek?

Hor görmek (veya bakmak) deyiminin anlamı:Önem vermemek, değersiz saymak, adam yerine koymamak, küçümsemek. ➡Hor görmek (veya bakmak) deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Beni, yoksul diye hep hor gördüler.

Insanları hor ve hakir görmek ne demek?

Hakir Görmek tdk sözlük anlamı nedir 1. değer vermemek, küçük görmek, hor bakmak, önemsiz saymak, küçümsemek, aşağı görmek.

Birini küçük görmek günah mı?

İşte Hümeze suresi: İnsanları küçük görmek; sözle olabileceği gibi, çeşitli hâl ve hareketlerle, kaş-göz işaretleriyle de olabilir. Cenâb-ı Hak bunu da şu ifadeyle yasaklamıştır: “İnsanları arkasından çekiştirip (gıybetini yapıp) kaş-göz işaretiyle alay eden herkesin vay hâline!”

Asir Arapça ne demek?

asır : - Çağ, yüzyıl.