Tutkulu aşk kuramı nedir?

İçindekiler:

  1. Tutkulu aşk kuramı nedir?
  2. Lee'nin aşkın Renkleri tipolojisine göre Özgeci aşkı ifade eden nedir?
  3. Mükemmel aşk nedir?
  4. Ludus ne demek aşk?
  5. Aşkın renkleri nelerdir?
  6. Pragma aşk ne demek?

Tutkulu aşk kuramı nedir?

Hatfield' in (1988) tanımına göre 'tutkulu aşk, diğer kişiyle birlikte olmak için yoğun istek duyma ve derin bir fizyolojik uyarılma durumudur. Karşılıklı aşk (diğer kişiyle birlikte olma) tatmin ve coşku, karşılıksız aşk (ayrılma) ise boşluk, kaygı ve üzüntü ile ilişkilendirilir.

Lee'nin aşkın Renkleri tipolojisine göre Özgeci aşkı ifade eden nedir?

Eros: Tutkulu aşk Ludus: Oyuncu aşk Storge: Arkadaşça aşk Mania (eros+ludus): Saplantılı aşk Agape (eros+storge): Özgeci aşk Pragma (ludus+storge): Gerçekçi aşk 1- Eros; yakınlık, cinsel aktivite, güçlü fiziksel çekim ve yoğun duygular içeren tutkulu aşktır.

Mükemmel aşk nedir?

Mükemmel aşk: Aşkın en dengeli ve sağlıklı olduğu türdür. Yakınlık, bağlılık ve tutku öğelerini dengeli şekilde içerir. Sternberg'e göre mükemmel aşka ulaşmış çiftler, ilişkilerinin üzeriden ne kadar zaman geçerse geçsin kendilerini başka biriyle daha mutlu hissedebilecekleri ihtimalini göz önünde bulundurmazlar.

Ludus ne demek aşk?

3. Ludus (Oyuna Benzetilen Aşk) Ludus, aşkın oyun gibi görüldüğü ve içinde eğlencenin ön planda olduğu aşk türüdür. Kişilerin birbirine bağlılıkları azdır ve özgürlüklerine düşkünlerdir. Bu yüzden ilişkileri kısa sürelidir.

Aşkın renkleri nelerdir?

AŞKIN RENKLERİ
  • Pembe: Aşkın çekim renklerindendir. ...
  • Kırmızı: Tutkunun rengidir. ...
  • Yeşil: Aşk rengi değil doğanın, baharın ve şifanın rengidir. ...
  • Mavi: Huzurun, dinginliğin, anlayışın rengidir. ...
  • Sarı: İletişimin rengidir. ...
  • Mor: Asalet ve gizemi simgeler. ...
  • Turuncu: İç dünyanızı açar, enerji verir ve neşelenmenizi sağlar.
Daha fazla öğe...

Pragma aşk ne demek?

Pragma (Mantıklı Aşk) Pragma, mantığın ön planda olduğu aşk türüdür ve bu aşk türü Ludus ve Storge aşk türlerinin karışımı olarak betimlenir. ... Genellikle aşka ve duygulara değer vermeyen kişilerin tercih ettiği bu aşk türünde, ilişkinin devamlılığı temel ihtiyaçların karşılanmasıyla bağdaştırılır.