Elmacık kemiği kırığına ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Elmacık kemiği kırığına ne yapılır?
  2. Elmacık kemiği kırığı ne zaman geçer?
  3. Yüz kemik kırıkları kaç günde iyileşir?
  4. Çene kemiği kırılırsa ne olur?
  5. Köprücük kemiği kırığı nasıl tedavi edilir?
  6. Çene kırıkları ne zaman iyileşir?

Elmacık kemiği kırığına ne yapılır?

Elmacık Kemik Kırığının Tedavisi Nasıl Olur? Genel anestezi ile ameliyata alınan hastada elmacık kemiğine alt göz kapağı kirpiğinin hemen altından yapılan bir kesi ile ulaşılır. Kemiğin ön yüzü ve göz tabanı ortaya çıkarılarak kontrol edilir kırık hatları düzeltilerek mikro plaklar ve vida yardımı ile tespit edilir.

Elmacık kemiği kırığı ne zaman geçer?

Bazı elmacık kemiği kırıklıkları ise hiçbir müdahale gerekmeden kendiliğinden iyileşme özelliği bulunmaktadır. Bu yüze alınan darbe ve kırığın çeşidine göre değişmektedir. Elmacık kemiğinin kaynaması ise 10 ila 15 gün arasında değişmektedir.

Yüz kemik kırıkları kaç günde iyileşir?

Yüzde bulunan kırık kemiğe yönelik tedavilere kırık oluştuğu andan itibaren başlanmalıdır. Yaralanmaların ciddi olduğu ya da başka bölgeleri etkilediği durumlarda ise yüz kemiğinin tamiri bir miktar geciktirilebilir. Bu gibi durumlarda müdahale etme süresi 7 ile 21 gün arasında değişiklik göstermektedir.

Çene kemiği kırılırsa ne olur?

Çene kırığı oluşan hastalarımızda çenede şişkinlik, yemek yemekte zorluk, dişlerde sallanma ve ağız içinde kanama görülebilir. Hasta ağzını rahatlıkla kapatamayabilir. Kırık oluşan bölgede ciltte şişkinlik ve morarmalar görülebilir.

Köprücük kemiği kırığı nasıl tedavi edilir?

Çoğu köprücük kemiği kırıları omuz kol askısı veya 8 bandaj adı verilen omuz sabitleyici bandajlar ile tedavi edilirler genellikle 3-4 haftalık sabitleme kırık kaynaması için yeterli olur. Çocuklarda genelde kırıklar kendiliğinden geriler. Kaynama kısmında oluşan tümsek yıllar içinde kendiliğinden geriler.

Çene kırıkları ne zaman iyileşir?

Çene kırığı tedavisi yaklaşık 4 hafta sürmektedir. İyileşme süreci ise kırığın büyüklüğüne, uygulanan tedaviye ve meydana getirdiği hasara göre değişkenlik gösterse de genellikle 6-8 hafta içinde iyileşir.