Kaymakamlik sınavı nasıl kazanilir?

İçindekiler:

  1. Kaymakamlik sınavı nasıl kazanilir?
  2. 2021 Kaymakamlık sınavına kimler girebilir?
  3. Kaymakamlık sınavında kaç net gerekir?
  4. Kaymakamlık sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?
  5. Kaymakamlık sınavı için hangi bölüm?

Kaymakamlik sınavı nasıl kazanilir?

Kaymakamlık sınavı ders çalışma programınız içinde en fazla alana sahip olan kısım bol ve sık şekilde soru çözmek olmalıdır. Sınav netice itibarıyla soru çözme ile kazanılan bir sınavdır. Bu nedenle test sorusu çözme alanında hiçbir kitap ve kaynak ayırt etmeksizin bol bol test sorusu çözmeliyiz.

2021 Kaymakamlık sınavına kimler girebilir?

Sınava Başvuru Şartları 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar). Askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Kaymakamlık sınavında kaç net gerekir?

- Kaymakamlık için yapılacak olan sınav doğrultusunda en az 70 puan alma şartı yer alır.

Kaymakamlık sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

Sınav sonuçlandırma kurallarına bakarsak: Kaymakamlık sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürür. Her 1 neti 1 puan olarak düşünebilirsiniz. Soru iptali olursa daha az soru üzerinden 100 puana dünüşüm hesaplaması olacağından 1 netin puanı 1 puanın iptal sayısına göre üstüne çıkacaktır.

Kaymakamlık sınavı için hangi bölüm?

Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak.