Reçel kalın olursa ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Reçel kalın olursa ne yapmalı?
  2. Çilek reçelinin koyulaşması için ne yapılır?
  3. Reçele nişasta konulur mu?
  4. Çilek reçele limon tuzu nasıl konur?
  5. Reçel zehirler mi?
  6. Reçel neden bozulur?

Reçel kalın olursa ne yapmalı?

Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin. Pişirdikten sonra oda sıcaklığında karıştırarak kıvamının oturmasını sağlayın. Reçelden bir parçayı soğuk suya attığınızda dağılmadan dibe kadar iniyorsa reçeliniz tam kıvamındadır.

Çilek reçelinin koyulaşması için ne yapılır?

Bir diğer reçel koyulaştırma yöntemi ise reçeli güneşte kıvam alana kadar bekletmek. Temiz bir bezin üzerine serilen reçeller, güneşin altında koyulaşana kadar bekletilir.

Reçele nişasta konulur mu?

Çilek reçeli yapımının en önemli püf noktası küçük ve kokulu çilek almaktır. Çünkü reçelin tüm aramasını meyve oluşturur. Eğer reçeliniz bir türlü istediğiniz yoğun kıvamda olmuyorsa pişirirken bir çimdik nişasta atabilirsiniz. Nişasta çok hızlı yoğunlaşmasını ve güzel kıvam almasını sağlar.

Çilek reçele limon tuzu nasıl konur?

Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın ve ocağı kapatın. Limon tuzu reçelin daha uzun süre bozulmamasını sağlar. İyice temizlenmiş kavanozlara ekeyin ancak kapaklarını reçeliniz soğuyana kadar kapatmayın.

Reçel zehirler mi?

Üzerinde küf içeren jöle ve reçelleri kesinlikle atın. Küf, mikotoksin (sizi hasta eden zehirli bir madde) üretebilir. USDA ve mikrobiyologlar küfün dışarı alınması ve kalan reçel ya da jöle kullanılmaması gerektiğini özellikle vurguluyorlar.

Reçel neden bozulur?

Fazla şeker ya da az kullanılan şeker zaman içerisinde sıcaklığın da etkisiyle reçelin üzerinde bir şeker tabakası oluşturuyor. Yine sıcaklık ve kullanılan kapların reçel saklamaya uygun olmayışları da reçelin küflenmesine neden oluyor.