Sürücü belgesi ne zaman çıkar?

İçindekiler:

  1. Sürücü belgesi ne zaman çıkar?
  2. Ehliyet sertifikasi nasil alinir?
  3. Sürücü sertifikası ile trafiğe çıkılır mi?
  4. Geçici sürücü belgesi hemen veriliyor mu?
  5. Sürücü sertifikası kim verir?
  6. Ehliyet sertifikası kaç yıl geçerli 2018?
  7. Geçici sürücü belgesi ne zaman verilir?
  8. Geçici sürücü belgesi ne zaman alınır?
  9. Ehliyet sınavını geçtikten sonra geçici belge nasıl alınır?
  10. Direksiyon sınavını kazandım mı?

Sürücü belgesi ne zaman çıkar?

Sürücü belgeniz en geç 15 gün içinde adresinize teslim edilir. Sürücü belgesi başvurunuzun ne durumda olduğunu E-devlet şifrenizle giriş yaparak Sürücü Belgesi Başvuru Durumu Sorgulama sayfasından görüntüleyebilirsiniz.

Ehliyet sertifikasi nasil alinir?

Sürücü belgesini alabilmeniz için teorik sınav ve direksiyon sınavında başarılı olmanız şarttır. Bu iki sınavda da başarılı olmanız durumunda size sürücü kursunuz tarafından 2 yıl geçerli olacak olan ehliyet sertifikası verilecektir. Bu sertifikayı sürücü belgesini alabilmek için kullanacaksınız.

Sürücü sertifikası ile trafiğe çıkılır mi?

Ehliyet kursuna gittiniz sureci başarılı bir şekilde tamamladınız ve ehliyet sertifikası aldınız. Kanunlar önünde bu belge henüz ehliyet olarak kabul edilmemiş olduğundan dolayı araç kullanmanız mümkün değildir.

Geçici sürücü belgesi hemen veriliyor mu?

Geçici sürücü belgesi 30 gün geçerlidir. Sürücü belgesi teslim alındığında bu belge geçersiz sayılacaktır. Ortalama 1 hafta içerisinde yeni ehliyetiniz beyan ettiğiniz adrese ulaşıyor.

Sürücü sertifikası kim verir?

Ehliyet sertifikası Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanır, 15 gün içinde düzenlenerek sürücü kursuna gönderilir. Ancak bu 15 günlük süre o dönemdeki yoğunluğa göre değişebilir.

Ehliyet sertifikası kaç yıl geçerli 2018?

SÜRÜCÜ SERTİFİKASININ SÜRÜCÜ BELGESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ: Kursunuzdan alacağınız sertifikalar 2 yıl boyunca geçerlidir. 2 sene içinde bu sertifika ile ehliyet belgesi almamanız halinde sertifikanız geçersiz olacaktır ve yeniden kursa giderek sınava girmek zorunda kalacaksınız.

Geçici sürücü belgesi ne zaman verilir?

Geçici ehliyet belgesi, gerçek bir ehliyetin yerini tutar ve bu belgeyi araç kullanırken yanınızda bulundurmanız zorunludur. Geçici belgenin kullanım süresi ise 15 gün olarak belirlenmiştir. Bu süre içerisinde yeni ehliyetiniz elinize mutlaka ulaştırılmış olacağından dolayı süre sonunda hükmünü kaybeder.

Geçici sürücü belgesi ne zaman alınır?

İlk defa sürücü belgesi alanlar ve yeni tip ehliyet için başvuruda bulunanlara sürücü belgesi teslim edilinceye kadar ki sürede vatandaşların mağdur olmamaları adına sürücü belgesi yerine geçen ve 15 gün süre ile geçerli geçici belge verilecektir.

Ehliyet sınavını geçtikten sonra geçici belge nasıl alınır?

Geçici Sürücü Belgesi Nasıl Alınır? Nüfus müdürlüğüne başvuru ehliyet almak için başvuru yaptığınız zaman geçici ehliyet belgesini alabilirsiniz. Aynı zamanda E-devlet üzerinden barkodlu geçici sürücü belgenizi doğrulayabilirsiniz.

Direksiyon sınavını kazandım mı?

Direksiyon sınavından geçip kaldığımı nasıl anlarım : Eğer sınavınız 35 dakika sürdüyse ve araçtan indirilmediyseniz(parkuru tamamlamak) muhtemelen sınavdan başarılı oldunuz. Tabi ki son anda bir hata yapmadıysanız. Sınavınız 35 dakika sürmediyse veya araçtan indirildiyseniz sınavdan kaldınız demektir.