Doktor mesleğinin eğitim süreci ne kadardır?

İçindekiler:

  1. Doktor mesleğinin eğitim süreci ne kadardır?
  2. Doktor turkce kokenli mi?
  3. Tıp 6 yılda biter mi?
  4. Doktor sözcüğü neden Türkçe değildir?

Doktor mesleğinin eğitim süreci ne kadardır?

Doktor olabilmek için 6 yıllık tıp eğitimi alınması gerekmektedir. Bu eğitim sonrasında pratisyen hekim olarak mezun olunur. Fakülteden mezun olan pratisyen hekimlerin devlete hizmet yükümlülükleri bulunmaktadır, devlet hizmet yükümlülüğünü tamamladıktan sonra diplomalarını alabilmektedirler.

Doktor turkce kokenli mi?

Doktor, beşerî hekim veya tabip, tıp alanında çalışan profesyoneldir. Doktor kelimesi, Türkçeye Avrupa kökenli dillerden (İngilizce veya Fransızca etkisi ile) girmiştir. Kelime aslı itibarıyla Latince kökenlidir ve aynı şekilde okunan docēre kelimesinden gelmektedir ve anlamı öğretmektir.

Tıp 6 yılda biter mi?

Tıp bölümünde, 6 yıllık eğitim verilmektedir. 6 yıllık eğitim hayatları içerisinde klinik eğitim, uygulamalı eğitim ve teorik eğitim bulunmaktadır. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için zorunlu derslerini başarı ile tamamlamaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Doktor sözcüğü neden Türkçe değildir?

Doktor sözcüğü, Türkçe'ye latince kökenli dillerden girmiştir. İngilizcesi “doctor” olup, sözcüğün öz kökeni latincedir ve latincesi “docēre“dir. Docēre sözcüğünün anlamı öğretmektir. Doktor sözcüğü öğretmekle ilgili bir sözcüktür.