Kabak mücveri fırında yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Kabak mücveri fırında yapılır mı?
  2. Kabak mücveri fırında kaç dakikada pişer?
  3. Fırında mücver olur mu?
  4. Mücver yağ çekmemesi için ne yapmalı?
  5. Mücverin dağılmaması için ne yapmalı?

Kabak mücveri fırında yapılır mı?

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt sererek, üzerine harcınızı yayın. Harcınızın üzerine çörek otu ve susam serptikten sonra önceden ısınmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız mücverinizi dilimleyip sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kabak mücveri fırında kaç dakikada pişer?

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Mücver harcını yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye boşaltıp kaşığın arkasıyla her tarafını eşitleyin. Fırında 45 dakika kadar pişirin.

Fırında mücver olur mu?

Orta boyda 1 dilim fırında mücver 150 kcal dır. Ana öğünlerde, ara öğünlerde fırında yapıldığı için rahatlıkla tüketilebilir.

Mücver yağ çekmemesi için ne yapmalı?

Suyunu çıkarmak için süzgecin üzerine rendelenmiş kabaklarınızı alıp bastırarak ya da iki elinizle rendelenmiş kabaklarınızı parça parça alıp sıkma yöntemini de kullabilirsiniz. Ardından bir kaba alın ve harcı hazırlamaya başlayın. Suyunu ne kadar iyi sıkarsanız pişerken dağılma ya da yağ çekme riski azalatacaktır.

Mücverin dağılmaması için ne yapmalı?

Mücverin dağılmasını önlemek için bir tarafı tamamen kızarmadan çevirmemeye özen gösterin. Bir tarafı iyice kızardıktan sonra bir maşa ya da süzgeç yardımıyla mücveri diğer tarafına çevirerek dağılmadan, iyice pişmesini sağlayın.