Bilim kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Bilim kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Olanak kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Teklif kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  4. Olanak ve imkan nedir?
  5. Imkan olanak zıt anlamlı mı eş anlamlı mı?
  6. Imkan mı olanak mı?
  7. Imkan ne demek TDK?
  8. Imkan cümlesinin eş anlamlısı nedir?
  9. Hayat eş anlamlı mıdır?

Bilim kelimesinin eş anlamı nedir?

Bilim kelimesine karşılık anlamlı olarak bir sözcük ön plana çıkmaktadır. Bu doğrultuda bilim kelimesi için amaca uygun karşılık olarak, 'İlim' sözcüğü kullanılabilir.

Olanak kelimesinin eş anlamı nedir?

Olanak ile aynı anlama gelen imkan kelimesini olanak kelimesi yerine cümle içerisinde kullanabilirsiniz. Olanak kelimesi Türk Dil Kurumu haricinde başka kaynaklarda da belirtilmiştir. Birçok kaynakta olanak kelimesinin eş anlamlısı imkan, mümkünlük, olabilirlik olarak belirtilmiştir.

Teklif kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı kelimeler yerine anlamdaş kelimeler de denilebilmektedir. Teklif kelimesinin eş anlamlısı öneri sözcüğüdür.

Olanak ve imkan nedir?

İmkan kelimesinin bir adet olan eş anlamlısı "Olanak kelimesidir. Olanak kelimesi aynı zamanda imkan da demektir. Bu kapsamda bu kelimeyi imkan eş anlamlısı olarak da kullanmamızda bir sakınca yoktur. Bir diğer ifade ile olanak kelimesini imkan kelimesi ile aynı cümlede kullanmamız halinde anlam bütünlüğü korunacaktır.

Imkan olanak zıt anlamlı mı eş anlamlı mı?

İmkan demek olanak demektir. Ayrıca fırsat kelimesi de imkan kelimesi ile aynıdır. İmkan kelimesinin zıt anlamlısı olamazlık kelimesidir.

Imkan mı olanak mı?

İmkan kelimesinin bir adet olan eş anlamlısı "Olanak kelimesidir. Olanak kelimesi aynı zamanda imkan da demektir.

Imkan ne demek TDK?

Yararlanılan uygun şart veya durum, olanak anlamına gelir. Bu kelime genellikle imkan şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı imkân şeklinde olmalıdır.

Imkan cümlesinin eş anlamlısı nedir?

İmkan kelimesinin ilk eş anlamlı kelimesi olanaktır. Bir diğer eş anlamlı kelimesi ise fırsattır. Bu iki kelime de imkan kelimesi ile birbirinin yerine kullanılabilir.

Hayat eş anlamlı mıdır?

Hayat kelimesinin Türkçe karşılığı olarak 'doğumdan ölüme kadar geçen süre' şeklinde tanımlanmaktadır. Bu tanım üzerinden cümle içerisinde amaca uygun olarak hayat kelimesini değerlendirmek mümkün. Aynı zamanda hayat kelimesini alternatif eş anlamlı olarak ise hem yaşam hem de ömür kelimeleri değerlendirilebilir.