Üre ve kreatin testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Üre ve kreatin testi nasıl yapılır?
  2. Keratin testi nasıl yapılır?
  3. Üre testi nasıl yapılır?
  4. Helikobakter nasıl teşhis edilir?

Üre ve kreatin testi nasıl yapılır?

Kreatinin testi; böbrek fonksiyonlarının değerlendirilmesi amacıyla yapılan bir testtir. Kol damarından kan alınması yoluyla yapılan test, idrar numunesi alınarak da gerçekleştirilebilmektedir. Kapsamlı bir sonuç elde edilmesi adına kreatinin testi genel olarak BUN (üre azotu) testiyle birlikte tercih edilmektedir.

Keratin testi nasıl yapılır?

Kreatinin testi nasıl yapılır? Kreatinin değerine kan ve idrar olmak üzere 2 farklı şekilde de bakılabilmektedir. Serum kreatinin kan tahlilinden, kreatin klirensi ise kan ve idrar tahlilinden bakılmaktadır.

Üre testi nasıl yapılır?

Test, deneyimli laboratuvar personeli eşliğinde yürütülür. Hasta derin bir nefes aldıktan sonra isminin kayıtlı olduğu beyaz tüpe, yardımcı bir ağızlık ile bazal nefes örneği doldurur. Hasta, içinde işaretli üre bulunan bir miktar suyu hiç aralık vermeden içer. Bu esnada yutmadan önce, ağız bu suyla çalkalanmamalıdır.

Helikobakter nasıl teşhis edilir?

Mide ile oniki parmak bağırsağında birikerek iltihaba, ülsere ve tedavi edilmediğinde kansere yol açan dünyanın en yaygın enfeksiyonu helicobacter pylori, nefes testiyle tespit ediliyor.