Begonya hangi mevsimde açar?

İçindekiler:

  1. Begonya hangi mevsimde açar?
  2. Begonya çiçeği evde yetişir mi?
  3. Begonya neden çürür?
  4. Yağlı Begonya nasıl bakılır?
  5. Begonya çiçeği balkonda olur mu?
  6. Begonya toprağı nasıl olmalı?
  7. Çiçeğin tutması için ne yapmalı?

Begonya hangi mevsimde açar?

Ticaret için yetiştirilen Begonya türlerinin de 200 civarı olduğu eklenmiştir. Begonya bitkisinin çiçekleri yaz döneminde açar ve pembe, kırmızı, turuncu, sarı beyaz gibi renklere sahiptir. Yaprakları ise yuvarlak, yer yer iri, yer yer küçüktür. Çiçeğin çok fazla dalı olmaz, sapları ise yumuşak ve etlidir.

Begonya çiçeği evde yetişir mi?

Hemen her ev koşulunda yetişebilen bu çiçek, nazik olmayan bitkiler gurubunda yer alır. Ancak tüm bunlara rağmen bakımının doğru yapılması, sürekli canlı olarak kalmasını sağlar. Özellikle sabah güneş alan bir yere konumlandırılması, çiçek için çok önemlidir. Begonya bakımında şunlara dikkat edilmelidir.

Begonya neden çürür?

Yoğun toprak Toprağın zayıf su ve hava geçirgenliği suyun durgunluğuna yol açar ve begonya buna tahammül etmez. Böyle bir topraktaki bitkinin zayıf kökleri çürür ve bu bütün bitkiyi etkiler, kurur ve ölür. Biliyor musun Begonya yaprakları, etraflarındaki havayı arındırarak uçucu salgı bırakır.

Yağlı Begonya nasıl bakılır?

Yetiştirilmesi, bakımı Yarı gün güneş, az güneş, güçlü aydınlık yağlı begonyanın sağlıklı gelişimi için yeterlidir. Fazla süreli direkt güneş ya da fazla koyu gölge uygun değil. Hem bulunduğu yer hem de toprağı çok havadar olmalıdır.

Begonya çiçeği balkonda olur mu?

Begonya, güneş ışığına doğrudan maruz kalmayı sevmeyen hassas bir bitki. Bu nedenle balkon, bahçe ya da pencere pervazınızda, saksı içinde büyüteceğiniz begonyalarınızı güneş ışığına doğrudan maruz kalacağı bir alanda bırakmamalı, ışık alabileceği ama nispeten gölge olacak alanlarda bakmalısınız.

Begonya toprağı nasıl olmalı?

Doğrudan saksı çiçeği olarak aldığınız begonya bitkinizi ise eve geldikten sonra ona uygun boyutta bir saksı ve toprakla buluşturmanız gerekir. Burada seçmeniz gereken toprak türü humuslu ve lifli toprak olmalıdır. Eğer toprağınız lifli değilse içine bir miktar kum karıştırmanız gerekebilir.

Çiçeğin tutması için ne yapmalı?

Çiçeklerin canlanması için ne yapılmalı?

  1. BİTKİ BAKIMI VE DOĞAL KÜR YAPIMI.
  2. - Yumurta haşladığınız zaman suyu dökmek yerine bekletiniz soğuyunca bir şişeye boşaltınız. ...
  3. - Eskiyen metal veya tahta kaşığı bitkinin toprağını havalandırmak için kullanabilirsiniz. ...
  4. - Çivi, yüzük, para gibi metal eşyaları atmak yerine toprağın dibine gömebilirsiniz.