Taygeldi ailesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Taygeldi ailesi ne demek?
  2. Taygeldi evlilik ne demek?
  3. Aynı sosyal grup içinde evlenmeye ne denir?
  4. Ayles anlamı nedir?
  5. Poliandri evlilik nerede?
  6. Aynı toplumsal kategorideki insanların birbiriyle evlenmesine ne denir?
  7. Maaile Türkçe mi?
  8. Maaile ne demek TDK?

Taygeldi ailesi ne demek?

1962 yılında yayınladığı makalesinin başlığı Taygeldi Ailesi (Ayrı cinsten çocuklu dulların evlenmesi)'dir. Konu ile 1944-45 yılları arasında Hasanoğlan Köyü'nde araştırma yaparken haberdar olduğunu belirtir. “Taygeldi ailesi, atipik evlilikle oluşan bir aile biçimini tanımlar.

Taygeldi evlilik ne demek?

7- TAYGELDİ: Dul bir kadının, eski kocasından olan çocuklarını da alarak dul bir erkekle, ya da dul bir erkeğin eski karısından olan çocuklarını alarak dul bir kadınla yaşamasından doğan evliliğe denir. Kadın veya kocanın yanında getirdikleri çocuklar, “taygeldi” olarak adlandırılırlar.

Aynı sosyal grup içinde evlenmeye ne denir?

Grup İçi Evlenme (Endogami)Evlenecek kişinin eşini kendi grubundan örneğin aynı din, aynı ulus ya da sosyal sınıftan seçerek evlenmesidir.

Ayles anlamı nedir?

Aylis ismi popüler kız isimlerinden biridir. Aylis, Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Aylis isminin anlamı; "cennette bir bahçe" ve "ay parıltısı" ve "ay ışıltısıdır."

Poliandri evlilik nerede?

Günümüzde çokkocalığın temel olarak yaygın olduğu iki bölge bulunur: Tibet Platosu ve Güney Pasifik Adaları (özellikle de Markiz Adaları). Bu iki bölge kadar olmamakla birlikte, dünya çapında; Güney ve Kuzey Amerika, Afrika'da dahil olmak üzere 53 farklı toplulukta poliandri gözlemlenir.

Aynı toplumsal kategorideki insanların birbiriyle evlenmesine ne denir?

Endogami, aynı sosyal kategorideki insanların evlenmesidir. Kişinin, ait olduğu grup içerisinden bir eşle evlenmesi durumunu ifade eder.

Maaile Türkçe mi?

Maaile kelimesi Arapça kökenlidir. - Bizim evin bacası çekmiyor. Bütün kış, maaile kömür vuruyor bizi bu yüzden.

Maaile ne demek TDK?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan Maaile, iki kelimenin birleşmesiyle oluşturulmuştur. Karı koca ve çocuklardan oluşan, toplumun en küçük birimine aile denir. Arapçada maa ise birlikte anlamına gelir. Dilimize yerleşmiş kalıp ifadelerden biri olan maaile, aile ile birlikte anlamına gelir.