Anason çayı bebeklere ne zaman verilir?

İçindekiler:

  1. Anason çayı bebeklere ne zaman verilir?
  2. Anasonun faydaları nelerdir?
  3. Anason çayı bebeğe zararlı mı?
  4. Anason yağı bebeklerde nasıl kullanılır?

Anason çayı bebeklere ne zaman verilir?

Anason çayı 2 aydan itibaren bebeklere verilebilir. Bu çayın en önemli özelliği sindirimi rahatlatması ve gaz çıkışını kolaylaştırmasıdır. Yeni doğan bebeklerde sık sık gaz problemi yaşandığı için, anason çayı kullanılır. Bebeğinize anason çayı yapmak için, cezveye bir çay kaşığı anason tohumu ve su koyun.

Anasonun faydaları nelerdir?

Anason esansiyel yağı, spazmları rahatlatmaya yardımcı olan sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Anason üstün balgam söktürücü özelliklere sahip bir bitkidir ve bu nedenle astım ile birlikte öksürük tedavisinde harikalar yaratır.

Anason çayı bebeğe zararlı mı?

6 aydan küçük bebekler gaz sancısı, kolik gibi durumlar yaşadığında bu rahatsızlıklara iyi geldiği söylenen rezene, anason gibi çaylar bebeği verilmemeli, emzirme yoluyla bebeğe geçeceği için anne içmelidir.

Anason yağı bebeklerde nasıl kullanılır?

Anasonun bebeklerde kullanımı ve yan etkileri Bebeklerin gaz atılımını kolaylaştırıp, rahat uyumalarını sağlar. Bunun için; Bir bardak suyun içinde, bir miktar anasonu ekleyin ve 10 dk kadar kaynatın ve ardından soğumaya bırakın. Yeterince uygun bir ısıya ulaştığında bebeğe bu sudan bir iki damla içirebilirsiniz.