Ardıç yağı saça nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Ardıç yağı saça nasıl uygulanır?
  2. Ardıç yağı saça faydalı mı?
  3. Ardıç yağı nasıl elde edilir?
  4. Ardıç yağı yüze nasıl uygulanır?
  5. Ardıç katranı yağı nasıl içilir?
  6. Kekik yağı saçta ne kadar bekletilmeli?

Ardıç yağı saça nasıl uygulanır?

Ardıç yağı Ardıç yağını aşırı kuru, pullanan ve kepeğe neden olan saç derisi için kullanmak isterseniz 10 damla ardıç yağını 3 kaşıK jojoba yağıyla karıştırın ve masaj yaparak saç derinize sürün. 30 dakika beklendikten sonra saçlarınızı şmapunlayın. Bu bakımı kepek azalana kadar haftada 2-3 gün yapabilirsiniz.

Ardıç yağı saça faydalı mı?

Ayrıca ardıç yağı saça faydaları olan bir bitkisel yağdır. Saç dökülmesi sorununa karşı etkili çözümler sunar. Saç derisini ve diplerini güçlendirir. Parlak saçlara sahip olmak için ardıç yağını banyodan sonra saçlarınıza sürebilirsiniz.

Ardıç yağı nasıl elde edilir?

Bu yağ çeşidini evde yapmak pek olası değildir. Bunun sebebi ise ardıç yağının destilasyon işlemi ile yapılmasıdır. Olgunlaşmış olan ardıç kozalakları su buharları ile damıtıldıktan sonra uçucu yağ meydana gelir. Elde edilen ardıç yağı, genellikle renksiz ve soft bir renktedir.

Ardıç yağı yüze nasıl uygulanır?

Eğer cilt rahatsızlıkları, selülit, çatlak ya da vücudun çeşitli yerlerinde oluşan ağrılar için ardıç yağını harici olarak kullanmak isterseniz 10 damla ardıç yağına yaklaşık 1-2 damla zeytinyağı ekleyip karıştırarak dilediğiniz bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Ardıç katranı yağı nasıl içilir?

Ağız yoluyla ardıç yağını kullanmak için bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatarak ardıç yağlı sudan günde en fazla 3 defa tüketebilirsiniz. Aynı zamanda ardıç yağını ekmeğin üzerine damlatarak da tüketebilirsiniz. Ardıç yağını solunum yoluyla da kullanabilirsiniz.

Kekik yağı saçta ne kadar bekletilmeli?

İki çorba kaşığı iyi zeytinyağına, eşit miktarda üç damla kekik yağı, biberiye yağı, limon yağı karıştırın. Bir yumurta sarısı ekleyip bu karışımı saç diplerine boya sürer gibi sürün. Naylon ve eşarp sararak en az bir saat kalsın saçta.