Harf notu nasıl hesaplanir?

İçindekiler:

  1. Harf notu nasıl hesaplanir?
  2. Final notu kaç olmalı?
  3. Üniversite diploma puanı nasıl hesaplanır?
  4. Geçme notu 60 ne demek?
  5. Üniversite diploma notu kaç olmalı?
  6. Üniversite diploma notu kaç puan getirir?
  7. Düz geçme kaç puan?

Harf notu nasıl hesaplanir?

HARF NOTU HESAPLAMA PROGRAMI Yani Dersten alınan en yüksek not ortalaması. Vize notunun @'ı final notunun `'ı toplanarak dersin ortalaması bulunur. Daha sonra aşağı kısımda aldığınız not ortalamasının hangi harf notu aralığında olduğunu görebilirsiniz.

Final notu kaç olmalı?

1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin @'ı finalin `'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir.

Üniversite diploma puanı nasıl hesaplanır?

OBP hesaplamak için diploma notunu 5 ile çarpıyoruz. Hesaplanan OBP'nin yüzde 12'si, YKS yerleştirme puanına etki ediyor. Bu nedenle 5 ile çarptığımız diploma notunu bir de 0,12 katsayısı ile çarpıp, YKS yerleştirme puanına etki edecek OBP'yi buluyoruz. Sonrasında çıkan sayıyı 0,12 ile bir kez daha çarpıyoruz.

Geçme notu 60 ne demek?

CC - 2.00 (70-74), DC - 1.50 (60-69), S - YETERLİ / BAŞARILI.

Üniversite diploma notu kaç olmalı?

Sonunda da diploma notu elde edilmiş olur. Diploma notları 100 üzerinden değerlendirilmektedir. 5 ile çarpılan bu diploma notları OBP puanını oluşturmaktadır. En düşük OBP puanı 250 en yükseği ise 500 olarak hesaplanır.

Üniversite diploma notu kaç puan getirir?

Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

Düz geçme kaç puan?

Doğrudan sınıf geçme a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.