Ferritin yüksekliği ne demek?

İçindekiler:

  1. Ferritin yüksekliği ne demek?
  2. TIBC yüksekliği ne anlama gelir?
  3. Ferritin yüksek çıkması ne demek?
  4. Ferritin Fazlaliginda ne olur?
  5. Demir fazlalığı nelere yol açar?

Ferritin yüksekliği ne demek?

Ferritin yüksekliği nedir? Ferritin değerinin yüksek olması, vücutta olması gerekenden daha fazla demir mineralinin depolandığını gösterir. Vücuttan doğal yollarla atılamayan demir, çoğunlukla kan transfüzyonu sonrasında artış gösterir.

TIBC yüksekliği ne anlama gelir?

TIBC transferrinin kanda demiri ne kadar taşıdığını ölçer. Yüksek bir TIBC değeri demir depolarının düşük olduğu anlamına gelir. Laboratuvar referans aralığı genellikle 240-450 ug/dL arasındadır.

Ferritin yüksek çıkması ne demek?

Ferritin değerinin yüksek olması, vücutta gerekenden çok fazla demir depolandığını gösterir ve ciddi sonuçlara yol açabilecek bir sorundur. Ferritin yüksekliğine sebep olan hastalıklar; aşırı alkol tüketimine bağlı karaciğer rahatsızlıkları, hemokromatoz, hipertiroidi, lösemi, diyabet, hepatit C'dir.

Ferritin Fazlaliginda ne olur?

Ferritinin miktarının normalden yüksek olması, kişinin libidosunu ciddi anlamda düşürür. Cinsel isteksizlik ortaya çıkabilir. Ayrıca kalp ve damar sorunlarına yol açabilir. Açıklanamayan yorgunluk ve kilo kaybı, ferritin yüksekliğinin yol açabileceği diğer sorunlardır.

Demir fazlalığı nelere yol açar?

Vücutta demirin fazla olması damar sertliğine, hücrelerin erken yaşlanmasına ve yağlanmasına, karaciğer, pankreas ile eklemlerde ağır tahribatlara neden olabiliyor.