Doktor Balıklı Göl nerede?

İçindekiler:

  1. Doktor Balıklı Göl nerede?
  2. Sivas şifalı balıklar nerede?
  3. Garra Rufa ne işe yarar?
  4. Garra Rufa balığı nerede bulunur?
  5. Garrarufa olarak bilinen doktor balıklar nerede Sağlık turizmi kapsamında kullanılır?
  6. Sedef hastalığı tedavisi nasıl yapılır?
  7. Balıklı göldeki balığın cinsi nedir?
  8. Balıklı göldeki balıklar kutsal mı?

Doktor Balıklı Göl nerede?

Sivas'ın Kangal ilçesinde "doktor balıklar" olarak adlandırılan balıklarıyla sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olan Kangal Balıklı Kaplıcası'na, sedef hastaları başta olmak üzere yurt içi ve dışından çok sayıda turist yoğun ilgi gösteriyor.

Sivas şifalı balıklar nerede?

Dünyada sadece Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan doktor balıklar, sedef ve egzama hastalarına şifa oluyor. Kangal ilçesine 13 kilometre uzaklıkta bulunan “Kangal Balıklı Kaplıca” dünyada sadece burada bulunan doktor balıklarıyla dikkat çekiyor.

Garra Rufa ne işe yarar?

Boyutları 3 cm ila 8 cm arasında değişen bu balıklar, vücuttaki ölü deri artıklarını temizleyerek cildi hastalıklardan arındırmaktadır. Ayrıca bu esnada balıklar masaj etkisi de yaratarak vücudu rahatlatmaktadır. Türkiye'de “Kangal Balığı” olarak isimlendirilen bu balıkların dişleri bulunmamaktadır.

Garra Rufa balığı nerede bulunur?

Garra Rufa balıkları yalnızca ülkemizde değil İran, Irak, Suriye ve bazı uzak doğu ülkelerinde de görülmektedir.

Garrarufa olarak bilinen doktor balıklar nerede Sağlık turizmi kapsamında kullanılır?

ANTALYA'da girişimci Mehmet Akbaş ; sedef, egzama ve birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılan doktor balıklar 'Garra Rufa'nın ihracatına başladıklarını söyledi. Bu balıkların sağlık turizmine de katkı sağladığını aktaran Akbaş, " Antalya'da belirli turistik alanlarda kullanılıyor.

Sedef hastalığı tedavisi nasıl yapılır?

Şiddetli sedef hastalığı vakalarında fototerapi yanında sistemik ilaçlar kullanılır ve topikal uygulanan kremler de tedaviye eklenir. Derinin nemli ve yumuşak tutulması önemlidir. Sistemik ilaç tedavisi özellikle eklem iltihabı ve tırnak tutulumunun olduğu vakalarda tercih edilir.

Balıklı göldeki balığın cinsi nedir?

Balıklıgöl - Şanlıurfa Balıklıgöl, 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir. Derinliği 3-5 metre civarındadır. İçinde efsanelere konu olan sazan türü balıklar bulunmaktadır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilir ve yenilmez.

Balıklı göldeki balıklar kutsal mı?

Urfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl'de yaşayan sazan türü balıkların ölüm kayıtları tutuluyor. Balıklıgöl'deki balıklar kutsal kabul edilerek yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yemlerle balıkları beslediği gölde dileklerinin kabul olması için dualar ediyor.