Zikir çekerken neler söylenir?

İçindekiler:

  1. Zikir çekerken neler söylenir?
  2. Virdin nasıl yapılır?
  3. Rabıta nedir ve nasıl yapılır?
  4. Rabıta yaparken ne görülür?
  5. Dinde rabıta ne demek?

Zikir çekerken neler söylenir?

Tesbih çekerken, birinci 33 lük kısımda SübhanAllah,ikinci 33 lük kısımda Elhamdülillah,son 33 lük kısımda ise,Allah-ü Ekber denilir. Zikirmatikte ise,Allahümme Salli Ala Muhammedin ve Ala Ali Muhammmed denilir.Diğer adı da salavattır.

Virdin nasıl yapılır?

Vird tesbih ile çekilir. tesbihi sağ elimize alırız. Daha önce letaifte tarif ettiğimiz şekilde kalbimizin hemen alt kısmına elimizi koyup dilimizi damağa yapıştırarak her bir tesbih tanesini “kalbimizden” Allah Allah diyerek çeviririz. Bunu söylerken dilimizin damağımıza yapışık olmasına dikkat ederiz.

Rabıta nedir ve nasıl yapılır?

Rabıtayı, belirli bir vakitte kâmil mürşidi hayal etmek, ondaki ilâhi ahlâkı ve tecellileri düşünmek, kalbini onun kalbine bağlayarak oraya inen ilahi nurdan nasiplenmek ve böylece kalbi zikre geçirerek feyizlenmek şeklinde tarif etmek, onun tek tarifi değildir.

Rabıta yaparken ne görülür?

Rabıta yaparken ne görülür? Sufi mürit önce güzel bir abdest alır. Ardından Akşam namazı için camiye gider ve cemaat ile namazını kılar. Farzdan sonra sünnetleri kılar, evvabin namazını kılar ve tesbihatını yapar.

Dinde rabıta ne demek?

Râbıta, bir tasavvuf terimi. ... Tasavvufta ise müridin, konsantre olup şeyhini aklında canlandırarak şeyhinden yardım istemesi, şeyhinin yardımı ile Allah'tan feyz alması anlamına gelir.