İş kolları nelerdir?

İçindekiler:

  1. İş kolları nelerdir?
  2. 20 iş kolu ne demek?
  3. Kaç tane iş kolu var?
  4. Işçilerde iş kolu nedir?
  5. Işkolu ne demektir nasıl belirlenir işkolunun önemi nedir?
  6. 18 iş kolu ne demek?
  7. 19 nolu iş kolu ne demek?
  8. Yeni kanunda kaç iş kolu vardır?
  9. Hizmet iş hangi iş kolu?
  10. 10 nolu iş kolu ne demek?
  11. Işyerinde yapılan iş iş kolu nedir?
  12. 17 iş kolları ne demek?
  13. Işkolu tespiti kim veya kimlerin başvurusu üzerine hangi makamca nasıl yapılır?
  14. Sendika ve konfederasyonların sona ermesi durumunda mallar kime kalır?
  15. Iş kolu 10 nedir?
  16. 17 No'lu iş kolu ne demek?
  17. Işyerinde sendika gelmesi için kaç kişi gerekir?
  18. Toplu iş sözleşmesi ne kadar uzatılabilir?

İş kolları nelerdir?

İŞKOLLARI LİSTE
  • Avcılık, balıkçılık, tarım ve ormancılık.
  • Gıda sanayi.
  • Madencilik ve taş ocakları
  • Petrol, kimya, lastik, plastik ve ilaç
  • Dokuma, hazır giyim ve deri.
  • Ağaç ve kâğıt.
  • İletişim.
  • Basın, yayın ve gazetecilik.
Daha fazla öğe...

20 iş kolu ne demek?

Yönetmeliğe göre 20 iş kolu yer almakta olup, bunlar; Ağaç ve kâğıt, Avcılık – balıkçılık – tarım ve ormancılık, Banka – finans ve sigorta, Basın – yayın ve gazetecilik, Çimento – toprak ve cam, Dokuma – hazır giyim ve deri, Enerji, Gemi yapımı ve deniz taşımacılığı – ardiye ve antrepoculuk, Genel işler, Gıda sanayi, ...

Kaç tane iş kolu var?

Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nda 20 İşkolu Var, Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nda Kaç İşkolu Var, Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu İşkolları 20 Oldu, Yeni Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na Göre İşkolları 28'den 20'ye Düşürüldü.

Işçilerde iş kolu nedir?

İşkolu sendikacılığı o işkolunda çalışan en niteliksiz işçi ile en nitelikli işçiyi aynı örgüt çatısı altında toplayan ve bu yolla işçiler arası dayanışmayı sağlayan bir örgütlenme modelidir. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu mülga 2821 sayılı Sendikalar Kanunu gibi sendikal örgütlenmede işkolu ...

Işkolu ne demektir nasıl belirlenir işkolunun önemi nedir?

İşkolu, iktisadî faaliyetlerin tasnifi sonucunda birbirine benzeyen veya aynı mahiyette olan çalışma alanlarının bir araya getirilmesini ifade etmektedir. İşyerinin girdiği işkolunun tespiti, orada hangi sendikanın faaliyet göstereceğinin belirlenmesi açısından önem teşkil etmektedir.

18 iş kolu ne demek?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görülen işlerde, konaklama ve spor alanlarında faaliyet göstermesi sebebiyle, işkolu 18 No'lu “Konaklama ve Eğlence İşleri” işkoludur.

19 nolu iş kolu ne demek?

19. İşkolu, Savunma ve Güvenlik hizmetlerini kapsayan işlerin yürütüldüğü koludur.

Yeni kanunda kaç iş kolu vardır?

6)_Mevcut yasada 28 olan işkolu sayısı 20 ye düşürüldü.İşkolları sayısı'nın uluslar arası düzenlemeler göz önüne alındığında 20 ye düşürülmesi tüm çevrelerce yerinde bir düzenleme olarak görülmektedir.

Hizmet iş hangi iş kolu?

Genel hizmetler işkolunda örgütlüdür. 1979 yılında kurulmuştur. Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi'dir.

10 nolu iş kolu ne demek?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Merkez ve Taşra Teşkilatlarında yer alan Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar (10 no'lu) işkolunda sözleşmenin imzası tarihinde faaliyet gösteren bütün işyerlerini ve bu işyerlerinde çalışan taraf Sendika üyesi işçileri kapsar.

Işyerinde yapılan iş iş kolu nedir?

İŞ KOLU NE DEMEKTİR? İşkolu, iktisadî faaliyetlerin tasnifi sonucunda birbirine benzeyen veya aynı mahiyette olan çalışma alanlarının bir araya getirilmesini ifade etmektedir. İşyerinin girdiği işkolunun tespiti, orada hangi sendikanın faaliyet göstereceğinin belirlenmesi açısından önem teşkil etmektedir.

17 iş kolları ne demek?

Sağlık Bakanlığı tarafından ilk defa açıktan alım ile istihdam edilecek olan 5.298 işçi kardeşimiz (ısıtma ve sıhhi tesisatçı, kaynakçı, marangoz, inşaat boyacısı ve temizlik görevlisi) 17 Nolu Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda istihdam edilecektir.

Işkolu tespiti kim veya kimlerin başvurusu üzerine hangi makamca nasıl yapılır?

Bu hükme göre; ''Bir işyerinin girdiği işkolunun tespiti Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılır. Bakanlık, tespit ile ilgili kararını Resmî Gazetede yayımlar. Bu tespite karşı ilgililer, kararın yayımından itibaren 'on beş gün' içinde dava açabilir.

Sendika ve konfederasyonların sona ermesi durumunda mallar kime kalır?

Üst kuruluşun (konfederasyonun) sona ermesi hâlinde, mal varlığı, üye- si bulunan kuruluşlara bırakılabilir.

Iş kolu 10 nedir?

SGK'nın yazısında, iş kolu değişikliği sonrasında kurum bünyesindeki 696 KHK'lı işçilerin 10 nolu “Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar” kolunda yer alacağı ve bu işçilerin ilgili kolundaki sendikalara üyeliklerinin de 01.11.2020 tarihinden sonra geçerli olacağı belirtildi.

17 No'lu iş kolu ne demek?

Sağlık Bakanlığı tarafından ilk defa açıktan alım ile istihdam edilecek olan 5.298 işçi kardeşimiz (ısıtma ve sıhhi tesisatçı, kaynakçı, marangoz, inşaat boyacısı ve temizlik görevlisi) 17 Nolu Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda istihdam edilecektir.

Işyerinde sendika gelmesi için kaç kişi gerekir?

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre sendikalar “İşçilerin veya işverenlerin çalışma ilişkilerinde, ortak ekonomik ve sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için en az 7 işçi veya işverenin bir araya gelerek bir işkolunda faaliyette bulunmak üzere oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip ...

Toplu iş sözleşmesi ne kadar uzatılabilir?

(2) Toplu iş sözleşmesi en az bir ve en çok üç yıl süreli olarak yapılabilir. Toplu iş sözleşmesinin süresi, sözleşmenin imzalanmasından sonra taraflarca uzatılamaz, kısaltılamaz ve sözleşme süresinden önce sona erdirilemez.