Vitiligosu olanlar ne yemeli?

İçindekiler:

  1. Vitiligosu olanlar ne yemeli?
  2. Vitiligo yu ne tetikler?
  3. Vitiligoya hangi vitamin iyi gelir?
  4. Vitiligo hastaları nelere dikkat etmeli?

Vitiligosu olanlar ne yemeli?

Tahıllar: Vitiligo hastaları için tahıllar büyük vitamin, lif ve mineral kaynaklarıdır. Özellikle günlük besin gruplarında tam tahıllı gıdalara yer vermeleri gerekir. Yulaf: E vitamini bakımından zengin bir besin grubumuzdur. Ayrıca da vitiligo hastalarını olası bir enfeksiyonlara karşı da korumaktadır.

Vitiligo yu ne tetikler?

Genetik faktörler, stres, toksik bileşikler, enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi faktörlerin hepsi vitiligo gelişmesinde rol oynar. Hastaların çoğu hastalığın başlangıcını, spesifik bir yaşam olayına, krize, iş veya yakın aile bireyinin kaybına, kaza ya da ciddi bir hastalığa bağlıyor.

Vitiligoya hangi vitamin iyi gelir?

Sonuç olarak; B12 vitamini ve folik asit vitiligo hastalığının etyopatogenezinde rol oynayabilir. Vitiligo hastalarının polikliniklerde B12 vitamini ve folik asit eksikliği açısından değerlendirilerek klinik inceleme ve labora- tuvar testlerinin yapılarak periyodik takip edilmelerini tavsiye ediyoruz.

Vitiligo hastaları nelere dikkat etmeli?

Vitiligo hastaları nelere dikkat etmeli? Vitiligolu hastalar ciltlerini kese, sert masaj, güneş yanığı gibi deri travmasından uzak tutmalı, normal deri ile vitiligolu derinin renk farkını belirginleştirmemek için güneşten iyi korunmalı ve çağımızın derdi stresi azaltmalıdır.