Diploma puanı TYT ye ekleniyor mu?

İçindekiler:

  1. Diploma puanı TYT ye ekleniyor mu?
  2. Okul ortalaması ygs yi ne kadar etkiler?
  3. OBP çok önemli mi?
  4. Tercih yaptıktan sonra OBP ne kadar düşer?
  5. Okul puanı ne zaman geri gelir?

Diploma puanı TYT ye ekleniyor mu?

OBP puanı nasıl eklenecek? Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların yerleştirme puanları hesaplanacaktır. TYT puanı 150'nin altında olan adaylar için yerleştirme puanı (Y-TYT) hesaplanmayacaktır.

Okul ortalaması ygs yi ne kadar etkiler?

OBP'nin hesaplanmasında lisede mezuniyet puanınızın yanında küçük de olsa mezun olduğunuz okulun o yılki sınav başarısı da etki ediyor. Örneğin sınava girdiğiniz yıl okulunuzdan mezun olan öğrencilerin puan ortalaması yüksekse bu durumun size de küçük oranda artı yönde katkısı oluyor.

OBP çok önemli mi?

OBP'nin yerleştirme puanına katkısı maksimum yüzde 12. Lise hayatı boyunca bütün notları 100 olan bir öğrenci yüzde 12'lik katkıyı alıyor. Bu da 60 puanın tamamı demek. Ortalama yani bütün notları 100 olmayan bir öğrenci içinse yüzde 8-9 oranında katkı sağlıyor. Önemli olan sınav performansı aslında.

Tercih yaptıktan sonra OBP ne kadar düşer?

Üniversite Tercihlerinde OBP Puan Etkisi İlk kez üniversite sınavına giren ya da bir önceki sene istediği bölümü kazanamayarak yerleşemeyen adayların OBP puanında değişiklik olmaz, yani puanı düşmez.

Okul puanı ne zaman geri gelir?

Merhabalar. Eğer bu sene tercih yapıp, bir üniversiteye yerleşirseniz, bir sonraki sene okul puanınız yarı yarıya kesilecektir. Tamamen kesilmesi gibi bir durum yok. Bir bölüme yerleştiğiniz yıldan sonraki yılda okul puanınız yarı yarıya kesilir.